YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 29 Ağustos 2017

Metro'dan sebze ve meyvede ikinci el fırsatlar!

  • Başlık biraz garip mi geldi? Metro Toptancı Market’in israf edilen gıdaları konu edinen reklam kampanyasında, sebze ve meyvenin ikinci el olarak satılamayacağı pek çok farklı mecrada anlatılıyor, israfla ilgili farkındalık yaratılıyor. 

    Türkiye’de her yıl üretilen 49 milyon ton meyve ve sebzenin yüzde 25 ila 40’ı arasında değişen miktarı israf ediliyor. Bu israf üretim ve dağıtım zinciri aşamasında ortaya çıkabildiği gibi satış ve tüketim aşamasında da meydana gelebiliyor. Emek, zaman ve para olarak ciddi bir kaynak israfı anlamına gelen bu duruma dikkat çekmek isteyen Metro Toptancı Market, geçtiğimiz aylarda Metro Gıda Hareketi’ni başlatmıştı. Metro Gıda Hareketi’nin iletişim kampanyasında tüketicilere pek çok farklı mecradan “İkinci el meyve sebze olmaz, planlı satın alın, ihtiyacınız kadar tüketin. Yiyecekler çöp olmasın!” deniyor. 

    Medina Turgul DDB’nin hazırladığı kampanyada, aşağıda da izleyeceğiniz gibi pek çok farklı mecra kullanılmış. Gazete ilanları gibi geleneksel mecralar, Letgo ve Sahibinden gibi ikinci el satış uygulamalarına verilen ürün ilanlarıyla tamamlanmış. “2. El Meyve&Sebze Olmaz” tabelası pazar tezgahlarına hatta ikinci el giysi ve aksesuar satan mağazalara yerleştirilmiş.



      
    Letgo&Sahibinden

      
    Pazar tezgahı

    Vintage mağaza

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu