YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2017

Borusan, Sevgililer Günü'nde "sevgi dilde başlar" diyor

  • Borusan çalışanları, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde "Sevgi Dilde Başlar" diyerek ayrımcılıkla mücadele ediyor.

    Borusan Grubu, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel bir kampanya hazırladı. Sevgi Dilde Başlar adlı kampanyayla, iş yaşamındaki ayrımcı dil ve davranışlara dikkat çeken bir rehber ve video yayınlandı. İş Yaşamında Ayrımcılık İçeren Söz ve Davranışlardan Kaçınma Rehberi adı altında yayınlanan bu çalışmayla, iş yaşamında kadın - erkek arasında ayrımcılığı besleyen, önyargı içeren dil, ifade ve davranış kalıplarının farkına varılması, sevgi ve saygıya dayalı bir çalışma ortamına zemin hazırlanması amaçlanıyor.

    Borusan Grubu bünyesindeki toplumsal eşitlik platformu Borusan Eşittir’in Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi danışmanlığında hazırladığı rehberde, günlük iş hayatında sıklıkla karşılaşılan özellikle cinsiyete yönelik ayrımcı ifade ve davranışlar yer alıyor.

    Rehberde cinsiyet, yaş ve kuşak ayrımcılığı içeren adam gibi, adamakıllı, bayan yönetici, kadın işi, erkek işi dinozor, eski kafa, yeni yetme, dünkü çocuk, Y kuşağı gibi pek çok ifadenin ayrımcı olmayan karşılıkları yer alıyor. Bu ifadeler ve mesajlar, Borusan ofislerine yerleştirilen posterlerle tüm çalışanlara ulaştırılıyor.

    Sevgi Dilde Başlar adlı kampanya için hazırlanan ve aşağıda izleyebileceğiniz videoda ise ayrımcılık karşıtı mesajlar etkileyici ve duygusal bir dille aktarılıyor. Borusan çalışanlarının

    Sevmek en önemli işimiz,
    İşte bir ve beraberiz...


    diyerek “Diliniz değişirse dünya değişir” mesajını verdiği videoyu mutlaka izlemenizi öneriyoruz.


Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu