YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2017

Plaj plastiklerinden şampuan şişesine

  • Procter & Gamble, Head & Soulders için yüzde 25'e kadar geri kazanılmış plaj plastiğinden oluşan, dünyanın ilk geri dönüşümlü şampuan şişesini üreteceğini açıkladı. Ayrıca, 2018 yılı itibarıyla, her yıl yarım milyar P&G saç bakım ürünü şişesi geri kazanılmış plastikten üretilecek.

    Geri dönüşüm uzmanları TerraCycle ve SUEZ ile işbirliğine giden Head & Soulders, kullanım sonrası geri dönüştürülmüş (post-consumer recycled PCR) plaj plastiklerinden yeniden şampuan şişesi yapacak. 

    P&G ayrıca, Avrupa'da 2018 sonu itibarıyla, yılda yarım milyardan fazla şişenin %25'e kadar kullanım sonrası geri dönüştürülmüş plastik içereceğini de duyurdu. Bu miktar, P&G'nin Avrupa'da satılan Pantene ve Head & Shoulders gibi en büyük markalarından oluşan saç bakım portfolyosunun %90'ından fazlasını temsil ediyor. P&G, 25 yıldan fazla süredir, kullanım sonrası geri dönüştürülmüş (PCR) plastiği paketlemede kullanıyor. 

    Konuyla ilgili açıklama yapan P&G Global Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Virginie Helias, "Head & Shoulders'ın plaj plastiğinden yapılmış geri dönüştürülmüş şampuan şişesi, saç bakım kategorisinde dünyada bir ilki temsil ediyor. Pantene ve Head & Shoulders gibi ana markalarımızın ambalajlarında kullandığımız geri dönüştürülebilir plastik miktarını artırdıkça, tüketicilerin hiçbir ödün vermeden daha sürdürülebilir markaları seçmesi kolaylaşıyor" dedi.

    Proje, her yıl tam yüklü 8 adet Boeing Jumbo uçağının ağırlığına eş, 2.600 ton ağırlığında geri dönüştürülmüş plastiğin tedarikini gerektirecek. 

    Ellen MacArthur Vakfına (EMF) göre, değeri 80 ile 120 milyar dolar arasında olan, bir yılda kullanılan plastik paketleme malzemesinin %95'i ekonomik olarak kayboluyor ve böyle giderse 2050 yılında okyanuslardaki plastiklerin ağırlığı balıklardan fazla olabilir.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu