YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 07 Haziran 2017

"Filizlerin Mucizeleri" kız öğrencileri sanayi istihdamına davet ediyor

  • TürkTraktör, Filizlerin Mucizeleri Projesi ile üretim ve ağır sanayi istihdamına davet etmek üzere 3 ayda yaklaşık 4 bin kız öğrenci ile bir araya geldi. Proje kapsamında farklı eğitimlere katılan öğrencilere burs ve staj imkanlarının yanı sıra istihdam önceliği de sunulacak.

    TürkTraktör, Türkiye'de tarım ve otomotiv alanında kadın işgücünün artırılmasını desteklemek üzere başlattığı Filizlerin Mucizeleri Projesi'nin eğitim alanındaki çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretlerinin ilk dönemini Eskişehir'de tamamladı.

    Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nde öğrenim gören kız öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlerine yönelik yapılan bilgilendirme toplantılarında Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) eğitimleri verildi. Toplantılarda aynı zamanda 100'den fazla TürkTraktör çalışanının oluşturduğu Gönüllüler Ekibi de katılımcılara deneyimlerini aktardı ve öğrencilere rol model oldu. Eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte her okuldaki okul idaresi, katılımcılar ve öğrenciler, projenin anısına okullarının bahçelerine 5'er adet fidan dikimi gerçekleştirdi.

    3 ay boyunca 5 ilde toplam 40 okul ziyaret edildi; yaklaşık 4 bin kız öğrenci ile bir araya gelindi

    TürkTraktör Yetenek Yönetimi ve İnsan Kaynakları Müdürü Ceren Ertem proje kapsamında ilk dönemde yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Tarım ve otomotiv alanında kadın işgücü ve girişimciliğinin artırılmasını desteklemek üzere hayata geçirdiğimiz 'Filizlerin Mucizeleri' projemizi Eğitim, Tarımsal Üretim ve İstihdam olmak üzere 3 farklı konuyu sahiplenecek şekilde tasarladık. Projemizin eğitim tarafındaki çalışmalarının bir parçası olarak planladığımız okul ziyaretlerimizin ilk etabını bu dönem mart-mayıs döneminde gerçekleştirdiğimiz eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile tamamladık. Amacımız kadın istihdamının geleceği olan kızlarımıza, üretim ve ağır sanayi alanına sağlayabilecekleri katma değeri anlatmak ve hayatın her alanında olduğu gibi, bu alanlarda da kadın gücünün önemini kendilerine örneklerle göstermek oldu."

    Ceren Ertem, proje çalışmaları dahilinde, otomotiv sektörünün önemli üretim merkezleri olan Sakarya, Bursa, Kocaeli, Ankara ve Eskişehir'deki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nin ziyaret edildiğini söyleyerek; "Ziyaretlerimizde, kız öğrencilerimize ağır sanayide çalışmaları için rol model olup mentorluk yaparken, öğrencilerle birlikte ailelerine ve öğretmenlere de toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalıklarını artıran seminerler verdik. Aynı zamanda, bu okullarda öğrenim gören kız öğrencilerin meslek seçimi ve alan tercihleri üzerinde nelerin olduğunu ve eğitimini gördükleri mesleğe dair algı ve tutumlarını da araştırdık. Bu yılki ders yılının son ziyaretleri kapsamında Eskişehir'de bulunan 4 okuldaki 251 kız öğrencimizle buluştuk. Projemizin ilk etabında ise toplam 40 okulu ziyaret ettik ve bu ziyaretlerimizde de öğretmenler, veliler ile yaklaşık 4 bin kız öğrenci ile bir araya geldik" diye açıkladı.

    Okulların, makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, metal teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, ulaştırma hizmetleri, tarım teknolojisi alanlarında eğitim gören 100 kız öğrenciye Türk Eğitim Vakfı (TEV) koordinasyonunda eğitim bursu da verdiklerini ifade eden Ceren Ertem "Tüm bunlara ek olarak, kontenjan sayılarımız ve ilgili kriterlerimiz kapsamında öğrencilerimize TürkTraktör'de staj yapma imkanı ve mezun olduktan sonra ise, istihdam önceliği de sunuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu