YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2017

Kalkınma Bakanlığı'nın "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Projesi" Escarus koordinasyonunda yürütülüyor

  • Kalkınma Bakanlığı’nın “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Kapsamında Türkiye’nin Mevcut Durum Analizi Projesi” Escarus koordinasyonunda yürütülüyor.

    2015 yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nde kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (Sustainable Development Goals - SDG), bütün dünyada yaygınlaşmaya devam ediyor. 2030 yılı itibarıyla dünya çapında herkes için adil, eşit ve sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen SDG’ler sadece devletler tarafından değil, özel sektör tarafından da uygulanıyor. Şirketler, özel sektör kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve hatta borsalar SDG hedeflerine yönelik projeler geliştiriyor, sürdürülebilir kalkınmayı iş stratejilerinin bir parçası haline getiriyor.

                                    

    Bu kapsamda, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Türkiye’de SDG’lerin mevcut durumunun tespit edilmesi amacı ile "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Kapsamında Türkiye'nin Mevcut Durum Analizi Projesi"ni başlattı. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın sürdürülebilirlik alanında danışmanlık hizmeti sunan iştiraki olan “Escarus-TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş.” tarafından yürütülecek projeyle, Sürdürülebilir Kalkınma Amaç ve Hedefleri kapsamında ülkemizin mevcut durumunun ortaya konulması, bu hedeflerden ülkemizin politika ve öncelikleriyle örtüşenlerin belirlenmesi, ülkemizde hedefler bağlamında politika, proje ve gösterge eksikliğinin olduğu alanların tespit edilmesi ve politika önerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

    Altı ay sürmesi planlanan proje kapsamında yuvarlak masa toplantıları ve kurum kuruluş ziyaretleriyle SDG'ler konusundaki mevcut duruma ilişkin ilgili paydaşların bilgi ve görüşlerinin alınması planlanıyor. Toplantılarda yer almak ve proje ile ilgili iletişimde olmak istiyorsanız sdg@kalkinma.gov.tr ve escarus-sdg@tskb.com.tr adresleri ile iletişime geçebilir, proje ile ilgili gelişmeleri Escarus’un internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu