YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 11 Kasım 2016

Materials Marketplace SKD ile Türkiye'de

  • SKD, Davos 2016’da dünyanın ilk döngüsel ekonomi ödül programı ‘The Circulars’ kapsamında ödül alan Materials Marketplace projesini Türkiye’ye getirdi.

    İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği - SKD, döngüsel ekonomi konusunda yenilikçi bir projenin Türkiye ayağını başlattı. Amerikan Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi - US BCSD tarafından geliştirilerek Davos 2016’da dünyanın ilk döngüsel ekonomi ödül programı ‘The Circulars’ kapsamında ödül alan Materials Marketplace artık Türkiye’de.

    Proje temelde; şirketlerin üretimlerinden arta kalan ham maddelerinin, yan ürünlerin, üretim artıklarının ve kullanılmış malzemelerin başka bir şirketin üretimine girdi olması için yaratılan dijital bir ortam. Bu ortamı, en basit şekilde, günümüzde yaygın bir biçimde kullanılan ikinci el ürünlerin alıcı ve satıcılarını buluşturan e-ticaret siteleri gibi düşünebiliriz. Malzemelerin yeniden kullanımı için danışmanlık, yönlendirme gibi hizmetler içermesi ve eğitici/bilgilendirici yönüyle ise bu sistemlerin daha da ötesine geçiyor. Bulut teknolojisini kullanan Materials Marketplace; geleneksel geri dönüşüm modellerini, atık yönetim sistemlerini ve hatta ‘atık’ kavramını kökten değiştirerek ‘business-to-business’ bir model kapsamında döngüsel ekonomiye önemli bir katkı sağlayacak.

    SKD, Türkiye’deki sanayi kuruluşlarının yer alabilecekleri bu online platformun lansmanını 2 Kasım’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi’nde, 30 farklı şirketin katılımıyla gerçekleştirdi.

    Bundan sonraki süreçte platforma kayıt yapan sanayi kuruluşları arasında eşleşmeler yapılarak birçok yeni fırsat yaratılacak. İş yapış biçimlerini dijital teknolojileri kullanarak değiştirmeyi ve iş dünyası açısından sürdürülebilirlik uygulamalarının nihai hedefi olan ‘sıfır atık’ noktasına ulaşmayı sağlayacak olan bu proje ile aynı zamanda iş dünyamızın sürdürülebilirlik lideri şirketleri arasında da sinerji oluşturmayı hedefliyor.

    Projeyle ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu