YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Aralık 2016

TSKB’ye, kadın istihdamına katkı için AFD’den 100 milyon Euro kredi

  • Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye’deki iş sağlığı ve güvenliği yatırımları ile çalışma ortamında cinsiyet eşitliğini gözeterek kadın istihdamını destekleyen firmaların yapacağı yatırımlara finansman sağlamak amacıyla Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) 100 milyon Euro tutarında kaynak temin etti.

    TSKB, Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) 100 milyon Euro tutarında kredi sağladı. Kredi anlaşması, 7 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da imzalandı.

    Krediyle, Türkiye’de faaliyet gösteren firmaların iş sağlığı ve güvenliği yatırımlarının desteklenmesi, çalışma ortamında cinsiyet eşitliğini gözeten ve kadınların istihdama katılmasına fırsat tanıyan firmaların yapacağı yatırımlara kaynak sağlanması hedefleniyor.

    AFD’den sağlanan kredinin TSKB’nin kadın istihdamına verdiği destek açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten TSKB Genel Müdürü Suat İnce, “Cinsiyet eşitliği TSKB’de önceliklerimiz arasında yer alıyor. Çalışanlarımızın yüzde 55’inin kadın olması bu konuya verdiğimiz önemin en gurur duyduğumuz göstergelerinden birini oluşturuyor. AFD ile imzaladığımız anlaşmayla, kadın istihdamı konusundaki yaklaşımımızı ülkemizin geneline yayarak, özellikle reel sektörde bu alandaki farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Çalışma hayatına katılan ve ekonomik olarak güçlenen her kadınla, ülkemiz nitelikli kalkınma hedefine bir adım daha yaklaşacak” dedi.

    TSKB’nin AFD ile 2005 yılından bu yana verimli bir işbirliği içinde olduğuna dikkat çeken Suat İnce, sözlerine şöyle devam etti: “AFD ile geçtiğimiz 10 yıl içinde enerji, KOBİ, sürdürülebilir turizm gibi pek çok farklı alanda başarılı projeler gerçekleştirdik. Bugün imzaladığımız anlaşmayla AFD’den sağladığımız kaynak tutarı 310 milyon Euro’ya ulaştı. AFD ile işbirliği içinde finanse ettiğimiz her proje bizim için çok değerli fakat özellikle bu anlaşma ile kadın istihdamını destekleyecek olmak, bizim için ayrı bir gurur kaynağı.”

    AFD Grubu Genel Müdürü, Bertrand Willocquet de, TSKB ile imzaladıkları finansmanın içerdiği konuların önemine değindi: “İmzalanan bu kredi anlaşması hem TSKB ile işbirliğimizi güçlendirdiği hem de Türkiye için önemli konuları kapsadığı için bizim açımızdan çok önemlidir. Türkiye kendine çok önemli ekonomik bir hedef belirledi: 2023 yılına kadar küresel ölçekteki en büyük 10 ekonomiden birisi haline gelmek. Bu yüzden, hem kadın istihdamının artırılması hem de işyerlerinde sağlık ve güvenlik koşullarının iyileştirilmesi temel koşulları oluşturmaktadır. Dolayısıyla, AFD olarak, istihdama erişim imkanları ve sürdürülmesi açısından cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve iş güvenlik engellerinin azaltılmasına katkıda bulunmak üzere TSKB ile birlikte aynı konumu paylaştığımız için gurur duyuyoruz. Kurumlarımızın 10 yıldan bu yana devam ettirdiği karşılıklı bu güven, gerçek anlamda yenilikçi ve umut veren, kesinlikle bir ilki gerçekleştiren ve çok gurur duyduğumuz bir proje üzerinde birlikte çalışmamızı sağladı.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu