YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2016

Binalarda Enerji Verimliliği ile Adalar tüketimi kadar tasarruf sağlandı

  • SKD’nin imzaya açtığı Binalarda Enerji Verimliliği (BEV) Bildirgesine katılan şirketler, iki yılda İstanbul’un Adalar ilçesinin yıllık tükettiği enerji kadar tasarruf gerçekleştirdi.

    Dünyadaki enerjinin yaklaşık %40’ının binalarda kullanılmasından ve bu nedenle binalarda enerji verimliliğinin sürdürülebilirlik konusunda önemli bir fırsat olmasından hareket eden İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği – SKD, bu amaçla Binalarda Enerji Verimliliği (BEV) Bildirgesini hazırlamıştı. SKD’nin 2013’te imzaya açtığı bildirgeye katılan şirket sayısı artmaya devam ediyor. Katılımcı şirketlerin raporladığı rakamlar da enerji verimliliği konusunda iyimser bir tablo ortaya çıkarıyor. SKD’nin bildirgeyi imzalayan 26 şirketin raporlamalarından derlediği bilgilere göre, 2013-2015 yılları arasında yapılan çalışmalar sonucunda enerji tüketiminde 8,6 milyon kWh, karbon salımında ise 3.726 ton azaltım sağlandı. Böylece, İstanbul’un Adalar ilçesinin yıllık tükettiği enerji kadar tasarruf gerçekleştirilmiş oldu. Bu tasarrufun ekonomik karşılığı ise, 1,7 milyon TL olarak gerçekleşti. 

    SKD’nin Mart 2016’da Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile yaptığı işbirliği de güçlenerek devam etti. 7 ayda Türkiye çapında toplam 27 AVM BEV Bildirgesini imzalayarak en çok enerji tüketen binalar olan AVM’lerde enerji verimliliği prensiplerini uygulama taahhüdünde bulundurlar. İmzacı AVM’ler 2017 sonu için hedefledikleri azaltım miktarlarını raporlamaya devam ediyorlar.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu