YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2016

TSKB’den Patara Antik Kenti kazılarına destek

  • TSKB, sürdürülebilir bir gelecek için geçmişin izlerini koruyor, Patara Antik Kenti kazı çalışmalarına İş Bankası ve Şişecam ile birlikte destek oluyor.

    TSKB, Türkiye İş Bankası ve Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ile birlikte ülkemizin önemli tarihi ve kültürel mekânları arasında yer alan Patara Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarını destekliyor.

    Antalya'nın Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarında bulunan Likya Birliği ve Eyaleti'nin başkenti Patara, günümüze oldukça iyi biçimde ulaşan tiyatro, meclis, tapınak, horrea (depo yapıları), stadyum, hamam ve kiliseleri ile görkemli bir örenyeri resmi sergiliyor. “Deniz Feneri” ve “Yol Kılavuz Anıtı” gibi benzersiz anıt eserlerin yanı sıra, 1905 yılına ait ilk Osmanlı Telsiz Telgraf İstasyonu olma özelliğine sahip bir külliyeye de ev sahipliği yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Patara Antik Kenti kazısı 30 yıla yakın süredir Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fahri Işık ve Prof. Dr. Havva İşkan Işık liderliğinde sürdürülüyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu