YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Temmuz 2016

Hindistan’dan dünya rekoru: 24 saatte 49 milyon ağaç

  • Hindistan’ın en kalabalık eyaleti Uttar Pradesh’te 800.000 kişi bir gün içinde 49 milyondan fazla ağaç dikerek rekora imza attı.

    Hindistan, iklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında önemli bir rekora imza attı. Ülkenin en kalabalık eyaleti Uttar Pradesh’te 800.000 gönüllü 24 saat içinde 49 milyondan fazla ağaç dikti. Dikilen 80 farklı türdeki ağaçla ülkenin karbon emisyonunun azaltılması hedefleniyor. 

    National Geographic'de yer alan habere göre, bu rekor Hindistan’ın Paris Anlaşması hedefleriyle yakından ilgili. Hindistan, imzaladığı anlaşmayla ülke topraklarının %12’sini yeniden ağaçlandırmak üzere 6 milyar dolar yatırım yapmayı kabul etmişti. Hindistan bu hedefe ulaşırsa, 2030 yılında ülke topraklarının %29’u ormanlarla kaplanacak. Böylece ülkenin geçtiğimiz yüzyıllarda yaşadığı orman kayıplarının bir ölçüde de olsa telafisi sağlanırken, karbon emisyonunun azaltılması için önemli bir adım atılacak.

    Daha önceki rekor 2013 yılında dikilen 847.275 ağaç ile Pakistan’a aitti. 
    Paris Anlaşması öncesinde, 2014'te imzalanan New York Orman Deklarasyonu'nun karbon emisyon hedefleri, dünyadaki tüm otomobillerin trafiğe çıkmaması etkisini yaratacak boyutta. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu