YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Haziran 2016

İstanbul Müzik Festivali’nde TSKB’den Sıfır Karbon Konser

  • İKSV tarafından düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali kapsamında,  Richard Galliano’nun akordeonu, Sylvain Luc’un gitarı eşliğinde 22 Haziran akşamı Fransız Sarayı Bahçesi’nde gerçekleştirilecek Edith Piaf’a Saygı Konseri, TSKB’nin sponsorluğunda sıfır karbon olarak hayata geçirilecek. Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası olan TSKB, konserin organizasyon aşamasından müzikseverlerin ulaşımına kadar olan süreçte ortaya çıkan tüm karbon ayak izini silerek yeni bir sıfır karbon konsere imza atacak. 

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 1996 yılından bu yana kesintisiz olarak destek verdiği İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali’nde 20. yüzyılın en güzel aşk şarkılarını yorumlayan Fransa’nın efsanevi sesi Edith Piaf’ın anıldığı çok özel bir konserin sponsorluğunu üstleniyor.

    II. Dünya Savaşı sırasında seslendirdiği genellikle otobiyografik şarkılarıyla Fransa’nın ulusal ikonu haline gelen kabare şarkıcısı, şarkı yazarı ve oyuncu Edith Piaf, acılar, kayıplar ve aşkla dolu geçen hayatına La Vie en Rose, Je Ne Regrette Rien, Sous le Ciel de Paris, Hymne à L’amour gibi zamansız şarkılar sığdırdı. 

    Yaşadığı dönemde ve sonrasında çok sayıda müzisyene ilham olan Kaldırım Serçesi’nin saf duygu yoğunluğunu yansıtan unutulmaz şansonlarını bu kez günümüzün en büyük akordeoncularından Richard Galliano ve usta caz gitaristi Sylvain Luc yorumlayacak. Karbon ayak izi TSKB tarafından sıfırlanacak konsere katılan sanatseverler, farklı müzik stillerine hâkimiyeti ile tanınan, tango, salsa ve şansonlarla adeta flört ettiği söylenen Galliano ve Paris cazının vazgeçilmezleri arasında sayılan Django D’or ödüllü Sylvain Luc’un sahnedeki müzikal işbirliğine  tanıklık edebilecek. 

    TSKB, 22 Haziran 2016 akşamı saat 21:00’da düzenlenecek olan konserin organizasyonu ve müzikseverlerin ulaşımından doğacak karbon ayak izinin tamamını, temiz enerji yatırımı yapan bir kuruluştan sağlayacağı Gold Standard Karbon Sertifikası ile sıfırlayarak, sanatın yanı sıra çevreye de katkı sağlayacak. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu