YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 29 Mart 2016

Escarus Insights: Yeşil Tahviller ve Karbon Fiyatlandırma

  • Daha önce COP21 öncesi ve sonrasındaki değerlendirmelere yer veren Escarus Insights İklim Değişikliği serisi “İklimin Finansmanı: Yeşil Tahviller ve Karbon Fiyatlandırma” konusuyla devam ediyor.

    Escarus Sürdürülebilir Danışmanlık, sürdürülebilir dönüşüm konusundaki deneyimini periyodik olarak hazırladığı Escarus Insights raporlarıyla paylaşıyor. Escarus Insights'ın yeni sayısında iklim değişikliğiyle mücadelenin finansmanı konusunda son derece önemli bir rol oynayacak "Yeşil Tahviller ve Karbon Fiyatlandırma" konusu inceleniyor.

    İklim değişikliğinin etkileri arttıkça, bu etkileri azaltmaya yönelik projelerin gerçekleştirilmesi için finansman olanaklarına duyulan ihtiyaç da artıyor. Düşük karbonlu kalkınma ve yeşil enerji yatırımlarını finanse etmek için gereken rakamın önümüzdeki yıllarda 700-1000 milyar dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. 

    Bu büyük ihtiyacın karşılanmasında kamu ve özel sektör kaynakları tarafından sunulan uluslararası kalkınma fonları, yeşil tahviller gibi farklı uygulamalar öne çıkıyor. Paris Anlaşması’nın sonuçlarından biri olan Yeşil İklim Fonu’nun da gelecek dönemde iklim finansmanını itici güçlerinden biri olması bekleniyor. 

    İklim finansmanı konusu, alıştığımız anlamda proje finansmanına ek olarak, karbon fiyatlandırmasını da içeriyor. Karbon fiyatlandırması hem emisyon ticaretini hem de karbon vergisini kapsıyor.
         
    Escarus Insights’ın yeni sayısında, iklim değişikliği finansmanı hakkında dünya ve Türkiye’deki uygulamalar hakkında detaylı bir inceleme yapılıyor. Raporun tamamına ulaşmak için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu