YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2016

Türkiye’nin Mühendis Kızları

  • Limak’ın desteklediği Türkiye’nin Mühendis Kızları, mühendis adayı kız öğrencilere destek vererek işgücü içindeki kadın mühendis oranını artırmayı hedefliyor.

    Mühendislik eğitimi alan veya almak isteyen kız öğrencileri desteklemeyi amaçlayan Limak, Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’ni geliştirdi. Lise ve üniversite öğrencilerine ulaşmayı hedefleyen proje, kız öğrencilerin mühendislik eğitimine özendirilmesi ve eğitimleri esnasında verilecek farklı destekleri içeriyor. 

    Projenin lise ayağında, Fen ve Anadolu liselerinde eğitim gören kız öğrenciler mühendislik mesleği ile ilgili olarak bilgilendirilecek. Bu yolla kendilerini mühendisliğe yakın hissetmeleri ve meslek seçimlerinde daha fazla tercihleri arasına almaları sağlanacak.

    Projenin üniversite ayağında ise üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burstan staja, mentorluktan sosyal mühendislik sertifika programlarına kadar pek çok farklı imkan sunuluyor. Proje kapsamındaki burslar endüstri, elektrik-elektronik, inşaat, çevre, makine mühendisliği öğrencilerine veriliyor.

    Proje kapsamında verilen mentorluk hizmeti, iş hayatına atılmak isteyen öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarından birini karşılamayı amaçlıyor. Mentorluk hizmeti Limak’ta çalışan kadın mühendisler ve bu alanda öne çıkan farklı kadın mühendislerle gönüllü olarak yürütülecek. Mentorlar, bursiyerlerle deneyim aktarımına dayalı bir iletişim ağı içerisinde bulunacaklar. 

    Limak’ın paylaştığı bilgilere göre Türkiye nüfusunda kadınların oranı%52,1 iken, kadınların işgücü içindeki oranı %32,3 ve Türkiye’deki kadın mühendislerin oranı %21.

    Türkiye'nin Mühendis Kızları hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu