YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2016

TSKB bu yıl da Dünya Saati'ne destek veriyor

  • Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) önderliğinde tüm dünyada küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati uygulamasına bu yıl da destek veriyor.

    TSKB, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) önderliğinde tüm dünyada küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati kampanyasına bu yıl da destek verecek ve tüm binalarındaki ışıkları 19 Mart 2015 Cumartesi akşamı 20:30-21:30 saatleri arasında bir saat süreyle kapatacak.

    Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası olan ve ofis binalarındaki çevresel etkilerini en aza indirmek için çalışan TSKB, 2009 yılından bu yana tüm hizmet binalarında yüzde 100 yeşil enerji kullanıyor. Ayrıca TSKB 2005 yılından bu yana yüzde 48 daha az kâğıt, yüzde 29 daha az su, yüzde 27 daha az elektrik ve yüzde 42 daha az doğalgaz tüketiyor. Tüm bunların yanında TSKB, yenilenebilir enerji, enerji ve kaynak verimliliği alanlarındaki sürdürülebilir yatırımlara kredi sağlıyor.



    İlk kez Mart 2007’de Avustralya Doğal Hayatı Koruma Vakfı önderliğinde Sydney kentinde başlatılan ve 2008 yılında küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati (Earth Hour) kampanyayla dünyanın karşı karşıya olduğu iklim değişikliği, su kaynaklarının tükenmesi, biyolojik çeşitliliğin kaybı gibi konularda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu