YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 24 Şubat 2016

P&G Türkiye "sıfır atık" hedefini gerçekleştirdi

  • P&G Türkiye, Kasım 2015 itibarıyla üretim tesislerinde katı atık depolama alanlarına üretim kaynaklı ‘sıfır atık’ gönderme hedefini gerçekleştirdi.

    Sürdürülebilirlik çalışmalarını global 2020 hedefleri kapsamında yürüten P&G Türkiye, Gebze ve Şekerpınar üretim tesislerinde enerji tüketimi, toplam karbon salımı ve bertaraf edilen atık miktarı azaltılması konularında çalışmalalar yaparak, son dört yılda enerji tüketimini %17, toplam karbon salımını %13 ve bertaraf edilen atık miktarını %63 oranında azalttıp, Kasım 2015 itibariyle de, katı atık depolama alanlarına üretim kaynaklı ‘sıfır atık’ gönderme hedefini gerçekleştirdi.

    Bugün dünya çapında, katı atık depolama alanlarına sıfır üretim atığı gönderen 70 adet tesise sahip P&G, enerji tüketimini, CO2 emisyonlarını ve nakliye mesafelerini önemli ölçüde azalttı. P&G yürüttüğü lojistik projelerle yılda 650 adet daha az tır sevkiyatı yaparken; 800 bin kilometre daha az yol kat etti, 270 bin litre daha az yakıt tüketti ve bağlantılı olarak sera gazı salımını 1000 ton azalttı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu