YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 18 Şubat 2016

1 Milyon 200 Bin Öğrenci 'Küçük Şeyler' ile 'Doğayı Yeniledi'

  • Tetra Pak'ın 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı ve İstanbul Üniversitesi’nin katkılarıyla süren geri dönüşüm eğitimi öngören “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” Projesi’nde 1 milyon 200 bin öğrenciye ulaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tetra Pak tarafından yenilenen protokol ile “Küçük Şeyler doğayı Yeniler” 2016’da da öğrenciler ile buluşmaya devam edecek.

    Tetra Pak’ın ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ adıyla başlattığı ilkokul öğrencilerine doğal kaynakların tasarruflu kullanımını ve içecek kartonlarının geri dönüştürülme sürecini anlatan eğitim projesi, 2016 yılında İstanbul’daki okullarda devam edecek.

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Tetra Pak arasında yenilenen protokol ile proje kapsamında 2016 sonuna kadar Türkiye genelinde yaklaşık 50 bin öğrenciye geri dönüşüm eğitimi verilecek. Tetra Pak, 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başladığı ve İstanbul Üniversitesi’nin katkılarıyla yenilenen Küçük Şeyler Doğayı Yeniler projesi ile bugüne kadar bir milyonu aşkın öğrenciye ulaştı.

    Küçük Şeyler Doğayı Yeniler eğitimlerinde ilköğretim öğrencilerine doğal kaynakların tasarruflu kullanımının önemi anlatılırken, yenilenebilir kaynakların önemine de vurgu yapılıyor. Projeyle, geleceğin yetişkinleri olacak çocuklara, atıkların ülke ekonomisine geri kazandırılması için doğru değerlendirilmesi gerekliliğinin aktarılmasını amaçlıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde ilkokul 2.,3.,4. sınıf, ortaokul 5. sınıf öğrencilerine, ambalaj atıklarını neden diğer atıklardan ayrı biriktirmeleri gerektiği anlatılıyor. Süt ve meyve suyu ambalajlarının kağıda nasıl geri dönüştürüldüğü çocukların da katıldığı geri dönüşüm seti uygulamasında uygulamalı olarak gösteriliyor. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu