YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 30 Kasım 2015

Decathlon, plastik tüketimini azaltmak için poşet satışına başlıyor

  • Poşet kullanımını azaltmak için TURMEPA’yla ortak bir projeye başlayan Decathlon'da satılan poşetlerin gelirinin yarısı, denizlerin temizlenmesine aktarılacak.

    Türkiye’de 13 mağazasıyla hizmet veren spor perakende zinciri Decathlon sürdürülebilirlikle ilgili yeni bir projeye başlıyor. 1 Aralık’tan itibaren Türkiye’deki tüm Decathlon mağazalarında poşet tüketimini azaltmak ve çevreyi korumak için poşetler sadece belirli bir ücret karşılığı satılacak. Decathlon, küçük boylarının 5 kuruş, büyük boylarının 10 kuruştan satılacağı poşetlerinden gelen kazancın yarısını denizlerin temizlenmesi için DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’ya bağışlayacak. Her 10 kuruş 1 litre deniz suyu temizlenmesini sağlayacak. Projeyle Decathlon, platik tüketimini azaltmayı, çevreyi korumayı ve tüketicileri bilinçlendirmeyi amaçlıyor.



    DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 1994 yılında Rahmi M. Koç'un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ve bir avuç deniz sevdalısıyla birlikte başlatılmış bir sivil toplum hareketi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu