YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2015

Yemeksepeti'nin yeşil kutucuğuyla ambalaj tüketimi azalıyor

  • Yemeksepeti'nden sipariş verirken “Yeşili Koruyalım” kutucuğunu işaretleyenler sayesinde 2015’te 63 ton daha az plastik tüketildi. Bu rakam yaklaşık 1000 kişinin tüketimine karşılık gelecek kadar plastiğin doğaya karışmasına engel oluyor. Yeşil kutuyu seçerek çevre duyarlılığını en çok ifade edenlerse kadınlar, gençler ve Giresunlular.

    Günde ortalama 270 bin porsiyon yemek siparişi verilen Yemeksepeti’nde, sipariş sayfasında yer alan “Yeşili Koruyalım” kutucuğunu işaretleyerek, restorana “servis (plastik tabak, çatal, bıçak ve kağıt peçete) gönderme” mesajı iletilebiliyor. Yemeksepeti, yeşil kutunun sürdürülebilir yansımalarıyla ilgili sonuçları paylaştı:

    -Yeşil kutuyu tercih edenler sayesinde, 2015 başından beri geçen 11 ayda, 63 ton plastiğin doğaya karışması engellendi. Kişi başına düşen 1 yıllık plastik tüketiminin Türkiye’de 74 kilogram civarında olduğu düşünüldüğünde, yılda yaklaşık 1000 kişinin tüketimine karşılık gelecek kadar plastikten tasarruf edildi.
    - 2015’te tüm siparişler içerisinde “Yeşili Koruyalım” kutucuğunun en fazla işaretlendiği ürün çeşidi zeytinyağlılar oldu. Zeytinyağlı ürünleri sipariş edenlerin %11’i bu kutucuğu işaretlerken, zeytinyağlıları %9 ile pizza, %8 ile salata ve %7 ile deniz ürünleri takip etti.
    - Kadınların %9’u “Yeşili Koruyalım” kutucuğunu işaretlerken, erkeklerde bu oran %5’te kaldı.
    - Farklı yaş grupları içinde yeşil kutucuğun işaretlenme oranı en yüksek olan grupsa 12-18 yaş arası gençler oldu.
    - Şehirlere bakıldığında, %15’i servis istemeyen Giresunlular en duyarlı grup olarak öne çıkarken, bu ilimizi %12 ile Karaman, %10 ile Amasya, Kastamonu ve Tokat takip etti.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu