YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2015

ODTÜ, "bir ağaç da benden" diyenleri bekliyor

  • İç Anadolu bozkırında 1961 yılından beri sürdürülen ağaçlandırma projeleri ile neredeyse yoktan var edilen “ODTÜ Ormanı”nın geliştirilmesi amacıyla ODTÜ Geliştirme Vakfı işbirliği ile başlatılan “Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” kampanyasında sona yaklaşılıyor. ODTÜ’lüler ve doğaseverlerin destekleri ile bugüne kadar 270 bine yakın fidanın dikildiği kampanya kapsamında hedeflenen 300 bin ağaca ulaşmak için son tarih 8 Aralık.

    ODTÜ, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği ve bir gelenek haline getirdiği ağaçlandırma çalışmaları sayesinde Ankara’ya “bozkırın ortasında” kazandırdığı ormanı geliştirmek üzere Ahlatlıbel ve Eymir Gölü çevresinde başlattığı ağaçlandırma kampanyasında sona geliniyor. ODTÜ ve ODTÜ Geliştirme Vakfı işbirliğinde, “Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” sloganıyla faaliyete geçirilen kampanya ile ODTÜ arazisinde ve Ankara’da orman varlığının artırılması, etrafında yeşil kuşaklar oluşturulması, gelecek nesillere yeşil ve yaşanabilir bir ülke bırakılması hedefleniyor.

    300 bin ağaç dikilmesi hedeflenen kampanya süresince; bugüne kadar toplam 270 bine yakın fidan dikilirken, bunun yaklaşık 150 bin adedi 2014 yılında toprakla buluştu. Kampanya kapsamında 2015 yılında belirlenmiş arazilerde iş makineleri yardımıyla yaklaşık 450 kilometre uzunluğunda teras açılırken, 2560 dekarlık orman alanı rehabilite edilerek verimli hale getirildi ve 1000 dekar alan ağaçlandırılarak orman varlığı artırıldı. Devam eden kampanya sonuna kadar yapılacak bağışlarla 300 bin ağacın tamamlanması hedefleniyor.

    Ankara Valiliği’nin izniyle başlatılan “Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” kampanyası kapsamında Türkiye genelinde toplanacak nakdi yardımlar kullanılarak yapılacak ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması ile “ODTÜ Ormanı”nın geliştirilmesi çalışmalarına devam ediliyor. Bu sayede Orta Anadolu'da yok olmaya yüz tutmuş bitki türleri için doğal bir çevre yaratılırken, bu doğal çevrede kurt, tilki, keklik, tavşan, yılan, kaplumbağa gibi türlerin yanı sıra, 140’tan fazla kuş türü ile çok sayıdaki memeli ve sürüngene yaşam koşulları da sunulacak.

    2014 yılının Mart ayında başlayan ve tüm doğa dostlarının desteği ile bugüne kadar 270 bine yakın ağacın dikildiği kampanya 8 Aralık 2015 tarihinde sona erecek. 300 bin ağaç hedefine ulaşılması için halen desteğe ihtiyacın bulunduğu kampanya ile Türkiye'nin ve dünyanın kent bölgesinde insan eliyle yaratılmış en geniş orman ekosistemlerinden “ODTÜ Ormanı”na yeni ağaçlar kazandırılacak.

    “Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” kampanyasıyla “ODTÜ Ormanı”na destek vermek için bu adrese tıklayabilir, veya 6056'ya ORMAN yazıp SMS gönderebilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu