YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Temmuz 2015

Güneş enerjili uçak Solar Impulse Büyük Okyanus’un üçte birini aştı

  • Tek bir damla fosil yakıt kullanmadan, yalnızca güneş enerjisiyle dünya çevresindeki yolculuğuna devam eden Solar Impulse, macerasının en önemli etabı için 28 Haziran’da Andre Borschberg’in pilotluğunda Japonya’nın Nagoya kentinden havalandı. Büyük Okyanus’u aşarak ABD’nin Hawaii eyaletine doğru uçuşa geçen uçak, toplam 40 saat havada kalarak rotasının yüzde 30’luk kısmını tamamladı. Solar Impulse’ın okyanus yolculuğu toplam 5 gün ve 5 gece sürecek.

    Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve bu alanda çığır açmak üzere dünya turuna 9 Mart’ta Abu Dabi’den başlayan Solar Impulse, dünya turu macerasının en zorlu etabının üçte birlik kısmını tamamladı. 28 Haziran’da Japonya’nın Nagoya kentinden havalanan uçak 40 saatlik uçuşla Büyük Okyanus’un üçte birlik kısmını aştı ve maksimum irtifada Hawaii’ye doğru seyrini sürdürüyor.

    Tam olarak beş gün ve beş gece havada kalarak Büyük Okyanus’u tek seferde geçecek olan Solar Impulse, Büyük Okyanus uçuşunda beş gün boyunca havada kalırken bir yandan da uyku ve ısınma gibi zorluklarla mücadele ediyor. Solar Impulse’ın mucidi ve pilotları olan Bertrand Piccard ve André Borschberg, gündüz +40 ile gece -40 aralığında değişen kabin sıcaklığıyla ve uykusuzlukla da mücadele ediyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu