YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 23 Haziran 2015

TAV'dan çevreci uçuş için karbon ayak izi hesaplama uygulaması

  • TAV, myclimate Türkiye ile işbirliği yaparak yolcuların uçuşları sırasında ortaya çıkan karbon miktarını hesaplamasını ve gönüllü olarak denkleştirmesini sağlayan bir uygulamayı hayata geçirdi.

    TAV Havalimanları, iklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında yolcuların uçuşlarından kaynaklanan karbon ayak izini denkleştirmelerine olanak sağlayan bir uygulamayı hayata geçirdi. TAV Havalimanları’nın işlettiği 14 havalimanının web sitesinde yer alan uygulamayla yolcular uçuşlarının karbon ayak izini hesaplayabilecek ve isterlerse hem karbon salımını azaltan hem de sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunan bir projeye destek vererek bunu denkleştirebilecek.

    myclimate Türkiye’nin uluslararası standartlara uygun şekilde geliştirdiği uygulamaya göre, İstanbul-Ankara arasında ekonomi sınıfında seyahat eden bir yolcu, atmosfere 125 kilogram karbon salımına neden oluyor. Bu miktar yaklaşık 30 ağacın bir yılda azalttığı karbona eşdeğer. Hesaplamanın ardından dileyen yolcular myclimate Türkiye’nin portföyünde yer alan projelere destekte bulunarak bu miktarı denkleştirebiliyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu