YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Haziran 2015

Saint Benoît öğrencileri sokak hayvanları ve çevre için 8000 şişe topladı

  • Saint Benoît Fransız Lisesi Beşiktaş Belediyesi'nin desteğiyle, Plastik Sanayicileri Derneği'nin hayata geçirdiği “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesine katılan ilk lise oldu. Saint Benoît’lı öğrencilerin topladığı 8000 şişe ile 2 barınak kuruldu.

    Young Reporters for the Environment (Çevrenin Genç Sözcüleri) ağına dahil olan Saint Benoît Lisesi, Beşiktaş Belediyesi'nin desteğiyle, Plastik Sanayicileri Derneği PAGDER’in hayata geçirdiği “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesine destek veren ilk lise oldu.

    Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, hayvanları korumaya ve çevre kirliliği ile mücadeleye karşı sorumluluk bilinci oluşturmayı hedefleyen bu proje kapsamında, kullandıkları plastik kap ve şişeleri, okula yerleştirilen özel kumbaralarda biriktiriyorlar. Beşiktaş Belediyesi tarafından okuldan toplanan bu atıklar da, PAGDER tarafından sokakta yaşayan hayvanlar için birer barınağa dönüştürülüyor. Projenin başladığı Nisan ayından bu yana lisede toplanan 8000 plastik şişe ile 2 adet kulübe sokak hayvanlarının yeni yuvaları oldu.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu