YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2015

Enerjinin geleceği Uluslararası Enerji Ekonomisi Konferansı'nda konuşulacak

  • 38. Uluslararası Enerji Ekonomisi Konferansı, yarın Antalya'da düzenleniyor. Üç gün sürecek organizasyonda "Enerji Sektörünün Ekonomik, Çevresel, Teknolojik ve Güvenlik Zorlukları" masaya yatırılacak. 

    Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) ve Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği (EED) tarafından, 25-27 Mayıs tarihlerinde Antalya'da düzenlenen 38. Uluslararası Enerji Ekonomisi Konferansı, enerji sektörünün detaylı şekilde inceleneceği oturumlarıyla öne çıkıyor. 

    Konferans hakkında Çevreciyiz'e bilgi veren İTÜ Öğretim Üyesi ve Enerji Ekonomisi Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, EED'nin 2005 yılında kurulduğunu ve Haziran 2008'te 31. IAAE Konferansı'nı İstanbul'da başarıyla düzenlediklerini belirtti. 38.IAEE Konferansı için iki buçuk yıldır çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Karaosmanoğlu, enerji sektöründen büyük destek aldıklarını ekleyerek konferans başlıklarını paylaştı:

    Enerji Sektörünün Ekonomik, Çevresel, Teknolojik ve Güvenlik Zorlukları
    İklim değişikliği
    Doğalgazın Jeopolitik Durumu
    Elektrik Finansı ve Pazar Tasarımı
    Elektrik Pazarındaki Risk Durumları
    Yenilenebilir Enerjiye Bölgesel Yaklaşımlar
    Enerji Öngörüleri
    Elektrik Fiyatlandırması
    Yenilenebilir Üretimin Şebeke Üzerindeki Etkisi
    Entegre Avrupa-Akdeniz Enerji Pazarı
    Enerji Verimliliğinde Bölgesel Çalışmalar
    Enerji ve Çevresel Politikalar
    Enerji Güvenliğinde Bölgesel Görünüm
    Kömür
    Yeşil Enerji Politikaları
    Elektrikli Araçlar
    Düşük Karbon Ekonomisine Geçiş
    Emisyon Ticareti
    Elektrik Talebi ve Son Kullanıcı Davranışları 

    Prof. Dr. Karaosmanoğlu, enerji konusunda Çevreciyiz okurlarına özel bir mesaj da verdi: "Okurlarımızın yaşamında enerji, tüketimini giderek azalttıkları bir girdi olarak yer almalıdır. Yerküresini ve vatanını seven her yurttaş daha az enerji kullanımı, daha az iklim değişikliğine olumsuz etki ile yaşamalı ve böylece sürdürülebilirlik ilkesi adeta karakterinin bir parçası olmalıdır. Önemli olan kendi enerjimizi yüksek düzeyde tutmak, kendi enerjimizi çok tüketmek, üretken olmak ancak kullandığımız enerjide verimliliktir. Evde, işte, yolda, tatilde, her yerde müdahale edebileceğimiz her noktada enerji verimliliği için yapacak bir uygulama mutlaka vardır. Bu konuda başta Çevreciyiz olmak üzere sanal dünyada gezinerek yapabileceklerimizi 
    öğrenebiliriz. Bir yerden başlamak gerek."

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu