YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 05 Mart 2015

Fiat reklam panolarını barınak hayvanları için yuvaya dönüştürdü

  • Fiat, dev billboard'larda kullandığı reklam malzemelerini geri dönüştürerek, barınakta kalan sokak hayvanları için yuvalar hazırladı.

    Sokakta neredeyse her gün rastladığımız büyük reklam panoları, billboard'lar... Üretimi için çok fazla kaynak harcanan bu reklam panoları, iletişim kampanyasının bitmesinin ardından çöpe atılıyor. Otomobil üreticisi Fiat bu konuda sorumlu bir adım atarak açık hava reklamcılığında kullanılan malzemelerin yeni bir amaca hizmet etmesini sağlıyor. Fiat'ın yeni projesiyle, dev billboard’larda kullanılan reklam malzemelerinden geri dönüştürülerek yapılan yuvalar, Bolluca Hayvan Barınağı’na bağışlandı.

    Bolluca’daki barınak için 6 set yuva hazırlayan Fiat, reklam panolarında kullandığı vinil, demir ve kontrplak malzemeyi yuvaya dönüştürdü. Böylece kış aylarındaki olumsuz hava koşullarında dışarda kalan sahipsiz hayvanların üşümemesi ve ıslanmaması için bir adım atılmış oldu.

    Fiat, yıl boyunca yürüteceği açık hava iletişim çalışmalarında kullanılacak malzemeleri geri dönüştürerek barınağa olan desteğini sürdüreceğini belirtiyor. Bu fikrin açık hava reklamcılığında kullanılıp süresi dolduktan sonra tamamen atıl hale gelen çeşitli malzemelerin geri dönüştürülmesi konusunda diğer firmalara da örnek olmasını diliyoruz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu