YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2015

Eyfel şimdi daha yeşil

  • Paris’in simgesi Eyfel Kulesi, enerjisini rüzgar güllerinden elde etmeye başladı.

    Dünyanın en önemli mimari eserleri arasında gösterilen Eyfel Kulesi 127. yaşına farklı bir yenilikle girdi. İskeletine monte edilen rüzgar gülleri sayesinde, Eyfel ihtiyaç duyduğu enerjinin bir kısmını yenilenebilir kaynaktan temin etmeye başladı. 

    Amerikalı Urban Green Energy şirketinin uyguladığı projeyle yılda 10.000 kw saat elektrik üretilmesi hedefleniyor. Bu rakam, Eyfel Kulesi’nin birinci katındaki tüm ticari faaliyetler için kullanılan enerjinin karşılanması anlamına geliyor. 

    UGE, projeyi uygularken dar alanlarda kullanıma uygun olan dikey türbinleri tercih etmiş. Eyfel’in görüntüsünü bozmamak için türbinler bronz renge boyanmış. Şehir içindeki rüzgardan maksimum oranda faydalanabilmek amacıyla türbinler yerden yaklaşık 122 metre yüksekliğe yerleştirilmiş.

    Eyfel'in yenilenebilir enerjiyi seçmesi, sadece kendi ihtiyacını karşılaması açısından değil, diğer yapılara örnek olması açısından da çok önemli. Sürdürülebilir enerjiyi tercih eden ikonik binaların artmasını merakla bekliyoruz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu