YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Şubat 2015

Hamamböcekleri de farklı karakterlere sahip

  • Université libre de Bruxelles'den bilim insanları, yaptıkları araştırmada hamamböceklerinin de tıpkı insanlar gibi farklı karakterlere sahip olduğu bulgusuna ulaştı.

    Belçika ’da bulunan Université libre de Bruxelles’den bilim insanları, yaptıkları araştırmada hamamböceklerinin insanlara benzer olarak farklı karakterlere sahip olduğu bulgusuna ulaştıklarını açıkladı. Araştırmacılar, çalışmalarında hamamböceklerinin davranışlarını incelediklerini belirtti. 

    Guardian’da yer alan habere göre, bir grup hamamböceğini bir kabın içine bırakan bilim insanları, böceklerin burada açıkça farklı davranışlar sergilediğinin altını çizdi. Buna göre, utangaç olarak nitelendirilen hamamböcekleri, açık alana bırakıldığında önceliğini barınak bulmaya veriyor ve olabildiğince saklanmaya çalışıyor. İkinci grup ise çevresini keşfediyor. 

    Proceedings of the Royal Society B adlı dergide yayımlanan araştırmaya göre, hamamböceklerinin farklı karakterlere sahip olması, bu canlı türünün evrimsel başarısına işaret ediyor. Zira, karakter çeşitliliği, felaket anlarında canlı türünün bir bölümünün farklı davranarak kurtulmasına yardımcı oluyor.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu