YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2015

Sakarya'da debinin üzerinde su çekiliyor, firmalar ruhsat sahasının dışına çıkıyor

  • Sakarya'da su fabrikalarına yönelik 3 ay süren denetim sona erdi.

    Türkiye’nin içtiği suların büyük bir bölümünün kaynağını oluşturan Sakarya’da, valilik talimatıyla oluşturan ekipler su fabrikalarına yönelik su alma noktalarına 3 ay süren denetim yaptı. Denetimlerde il genelinde 158 su kaynağı belirlenirken, bazı firmaların bu kaynaklardan ruhsat sahası dışında ve kiralama yapmadan su aldıkları, bazılarının da kiralamadaki debinin çok üzerinde su çektikleri ortaya çıktı. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, bu şirketlerin kayıt dışı su alımıyla elde ettikleri gelirlerin de hesaplanacağını ve tahsili yoluna gidileceğini söyledi.

    DHA’da yer alan habere göre, Sapanca Gölü’nde geçen yıl su düzeyinin son yılların alt miktarına inmesi, gölü besleyen kaynaklar üzerinde kurulu tesislerin de kaçak veya kira sözleşmesinin üzerinde su çektiği iddialarının artması üzerine Sakarya Valiliği kaynaklarla ilgili tespit yaptırdı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli personellerden oluşturulan dörder kişilik Kaçak Su Denetleme ekipleri yaklaşık 3 ay dağ bayır gezerek tespit yaptı.

    Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, oluşturulan özel ekiplerle yapılan çalışmalarla, Sakarya’daki su fabrikalarına verilen izinli debi miktarları ile fabrikalarda işlenen toplam debi miktarlarının karşılaştırılmasından, su firmalarının kullanım hakkı dışında ne kadar izinsiz su kullandıklarının tespit edildiğini söyledi. 

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu