YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Şubat 2015

Uzmanlar, kentlerin ihtiyaçlarına yönelik sürdürülebilir kentsel hareketlilik önerilerini paylaştı

  • EMBARQ Türkiye’nin proje ortağı olduğu AB 7. Çerçeve Programı fonu kapsamında yürütülen SOLUTIONs (Sharing Opportunities for Low-carbon Urban TransportatION- Düşük Karbonlu Kent İçi Ulaşım Çözümlerinin Paylaşılması) Projesi’nin son çalıştayı 5 Şubat 2015 Perşembe günü 16. CODATU Konferansı’nda paralel etkinlik olarak gerçekleştirildi.

    EMBARQ Türkiye’nin proje ortağı olduğu EU SOLUTIONS Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda Kocaeli, Kazablanka ve Tel Aviv’de toplu taşıma, ulaşım alt yapısı, kent içi lojistik ve sürdürülebilir kentsel hareketlilik planlarını ele alan üç yerel çalıştay düzenlenmişti. Türkiye’nin farklı illerinden temsilciler SOLUTIONS Projesi’nin son çalıştayına büyük ilgi gösterdi. Fas, Tunus ve İsrail’den de yerel yönetim temsilcilerinin katıldığı çalıştayda Belçika, Almanya, Fransa gibi ülkelerden ulaşım alanında çalışan POLIS, TRL, IFSTTAR, UN Habitat gibi kurumların temsilcileri bölgeye uygun çözüm önerilerinde bulundu.

    EMBARQ Türkiye Projeler Koordinatörü ve SOLUTIONs Projesi Yöneticisi Pınar Köse, bu proje kapsamına desteklenen, Kocaeli’nin de aralarında olduğu, kentler arasında yenilikçi ve çevreci kent içi ulaşım çözümleri geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. “Yerelde yapılan çalıştaylar ile her bir kente özel tespitlerde bulunurken bu kentlerde geliştirilmesi ve iyileştirilmesi gereken konular analiz edildi. Bu son çalıştayla birlikte Solution projesi kapsamında desteklenen şehirlerin ileriye dönük planları üzerinde tartışarak bir yol haritası çizmeye çalıştık.” diyerek görüşlerini özetledi.

    Akdeniz Bölgesi Ülkeleri’nde kent içi sürdürülebilir ulaşımı geliştirmek temel ihtiyaç alanları belirlendi. Kent lojistiği, temiz araçlar ve sürdürülebilir kentsel ulaşım planları olmak üzere üç ana başlıkta da çalıştayın ikinci yarısında yerel yönetimlerden gelen temsilcilere eğitim oturumları düzenlendi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu