YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 08 Şubat 2015

Students Go Green'de Boğaziçi Üniversitesi birinci oldu

  • Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan BountoGreen takımı Türkiye’de ilk defa düzenlenen ‘’Kampüslerarası Çevre Yarışması’’ StudentsGoGreen’de birincilik ödülüne layık görüldü. BountoGreen projesi ile Boğaziçi Üniversitesi’nde 3 ayda 1 ton 650 kg e-atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

    e-Atık sorununa çözüm bulmak için yola çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, hayata geçirdikleri BountoGreen Projesi ile Türkiye’de ilk kez düzenlenen StudentsGoGreen’de birinciliği elde etti. BounToGreen takımına ödülü, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter tarafından verildi.

    Türkiye ve ABD’den üniversite öğrencilerinin sürdürülebilir yeşil kampüsler yaratmak amacıyla bir araya geldiği yarışmada, öğrenciler 4 ay boyunca yeşil kampüs fikirleri üzerine projeler geliştirdiler. Alanında uzman jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu birincilik ödülüne layık görülen Boğaziçi Üniversitesi BountoGreen takımı, 2015 yazında University of Chicago’da sürdürülebilirlik üzerine düzenlenen yaz programına katılma hakkı kazandı.

    Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm kampüslerine 30 adet elektronik atık toplama kutusu yerleştiren BountoGreen ekibi, sponsor şirketle anlaşarak toplanan her ton atık için kampüsteki iki manuel musluğu, yüzde 60 su tasarrufu sağlayan sensörlü musluklarla değiştirdi.

    BountoGreen ekibi eskiyen elektronik aletlerin genellikle hurdacılara verildiğini ancak bu durumun gerek insan gerekse çevre sağlığı açısından oldukça zararlı olduğuna dikkat çekerek şu uyarıyı yapıyor: ‘’Bu tür atıklar parçaladıklarında ortaya zararlı metaller çıkıyor. Zararlı metallerin zararı konusunda daha bilinçli olmalıyız. Teknoloji çağında herkes telefonlarının modellerini yükseltirken yeni bilgisayarlar alırken sürekli tüketim oluyor fakat geri dönüşümü ile ilgili bir şey yapılmıyor. Dünyada da bu konuyla ilgili çok adım atılmıyor. Daha çok geri dönüşü kolay olan kağıt gibi malzemelere ilgileniliyor. Projemizle, e-atıkların insan sağlığı ve çevre sağlığı açısından dikkate alınması konusuna dikkat çekmeyi amaçlıyoruz’’.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu