YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2015

Sürdürülebilir 1 Yıl'da 3. Hafta

  • Sürdürülebilir 1 Yıl'ın üçüncü haftasını tamamladık.

    Sürdürülebilir bir hayat için minik ipuçları ve bilgiler paylaştığımız #sürdürülebilir1yıl içeriklerimizin üçüncü hafta notlarını derledik. İpuçlarımızı günlük olarak takip etmek ve 2015'i #sürdürülebilir1yıl yapmak isterseniz bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


    15 Ocak 2015: Yenilenebilir enerjide daha gidecek çok yolumuz olsa da, ülkemizin rüzgar ve güneş kapasitesi ümit veriyor. #sürdürülebilir1yıl için daha çok rüzgar, daha çok güneş... Üstelik güneş enerjisinin kullanımı artıkça, güneş panelleri için geliştirilen yenilikçi alternatifler de artıyor. Camı kaplayan film benzeri güneş enerjisi sistemleriyse, yenilenebilir enerji için dönüm noktası olacağa benziyor. 



    16 Ocak 2015: #sürdürülebilir1yıl için mevsiminde yiyin, sağlıklı beslenin.



    17 Ocak 2015: #sürdürülebilir1yıl için bu hafta sonu doğayla ilgili yeni şeyler öğrenin. Keşfet bölümümüzde bu konuda ilginizi çekebilecek pek çok yazı var.



    18 Ocak 2015: Toplu ulaşım, bisiklet hatta belki biraz yürüyüş... Bu hafta, benzin tüketimimizi azaltıp karbon ayak izimizi küçültecek adımlar atmaya başlayalım.#sürdürülebilir1yıl için daha yeşil yolculuklar deneyelim.



    19 Ocak 2015: Yeryüzünün %71'i suyla kaplı fakat bu suyun sadece %3'ü tatlı su. Üstelik tatlı suların üçte ikisi dağ buzulları ve kutup buzu biçiminde. Dünyadaki kullanılabilir su miktarı bu denli azken, #sürdürülebilir1yıl için suyu dikkatli kullanalım. Daha çok doğal sayı için "Bunları Biliyor musunuz?" bölümümüze göz atabilirsiniz. 



    20 Ocak 2015: Tüm Avrupa kıtasında 12 bin bitki çeşidi bulunurken, Türkiye’de bu rakamın 10 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. #sürdürülebilir1yıl için bu eşsiz güzellikleri koruyalım.



    21 Ocak 2015: Erozyon sebebiyle 110 ülke çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya.#sürdürülebilir1yıl için erozyonla mücadeleye destek verelim. 


Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu