YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2015

Kurumsal Yönetim Ödülü bir kez daha TSKB’nin oldu

  • Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 9,44 seviyesindeki derecelendirme notuyla bu yıl da "En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş" ödülünü aldı. TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, TSKB’de kurumsal yönetim kültürünün bir geçmişi bulunduğunu belirterek, iş sonuçları kadar iş süreçlerine de büyük önem verdiklerini, elde edilen başarının tüm TSKB çalışanlarının eseri olduğunu belirtti.

    Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Kurumsal Yönetim Ödülleri, Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında sahiplerini buldu. Borsa İstanbul (BİST) Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer alan kuruluşların 31 Aralık 2014 itibarıyla mevcut notlarını dikkate alan TKYD, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nı (TSKB), geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş” ödülüne layık gördü.

    Adil, şeffaf, sorumlu ve hesap verebilir bir kurumsal yönetim anlayışı benimseyen TSKB, kurumsal yönetim derecelendirme notunu 2014 yılında 9,44’e yükseltti. 2009 yılından bu yana en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip kuruluşlar arasında yer alan TSKB, elde ettiği derecelendirme notuyla peş peşe ikinci kez “En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş” ödülünün sahibi oldu. 

    Türkakın: Her kademedeki çalışanımızın bu başarıda büyük payı var

    TSKB’de şeffaflık ve kurumsal yönetim kültürünün bir geçmişi bulunduğunu belirten TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, iş sonuçları kadar iş süreçlerine de büyük önem verdiklerini, elde edilen başarının tüm TSKB çalışanlarının eseri olduğunu belirtti.

    Türkakın, “İş kültürümüzü zenginleştirmek için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Sürdürülebilir bankacılığın tüm gereklerini, kaynak sağladığımız sektörlerden, iş yapış biçimlerimize kadar her alana uyguluyoruz. Her geçen yıl şeffaflık ve hesap verebilirlik başta olmak üzere pek çok konuda önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Bu başarının en somut göstergesini ise her yıl artan kurumsal yönetim derecemiz oluşturuyor. Kurulduğu günden bu yana reel ekonomiye kaynak aktararak özel sektör yatırımlarına ve istihdama katkı sağlayan Bankamızın 65. kuruluş yıldönümünde "En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş" ödülüne bir kez daha layık görülmesinden dolayı büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu