YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Ocak 2015

Yeşil çatılar İstanbul'da tartışılacak

  • Yeşil çatılar konusunda yeni trendler ve teknolojiler, nisan ayında düzenlenecek 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi kapsamında İstanbul’da masaya yatırılacak.

    Şehirlerde yeşil alanlar azalırken, çare bazen de dikey büyüyen kentlerin çatılarında aranıyor. Yeni binalarda rastlamaya başladığımız yeşil çatılar, İstanbul'da düzenlenen bir kongrede tartışılıyor: 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi.

    Avrupa’da 70’li yıllardan bu yana hızlı bir gelişim gösteren yeşil çatıların ülkemizde yaklaşık on yıllık bir geçmişi var. Çatı ve teraslarda bitki ve ağaç türlerinin yetiştirilmesini sağlayan bu sistemler, şehirlerde betonlaşmanın yarattığı gri etkisini yeşile çeviriyor. Avrupa’da, özellikle Almanya’da yaygın olan yeşil çatılar, eko sistemi korurken, şehirlerin havasını temizliyor. 

    Yeşil çatılarla ilgili farklı başlıkların inceleneceği kongrede, mimar, tasarımcı ve yeşil çatılar konusunda uzman isimler güncel gelişme ve teknolojilerin yanı sıra yeşil çatıların modern mimarlık konseptleri ve şehir planlama çözümleri ile ilişkisini tartışacak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu