YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Ocak 2015

Sürdürülebilir 1 Yıl'da 2. Hafta

  • Sürdürülebilir 1 Yıl'ın ikinci haftasını tamamladık.

    Sürdürülebilir bir hayat için minik ipuçları ve bilgiler paylaştığımız #sürdürülebilir1yıl içeriklerimizin ikinci haftası notlarını derledik. İpuçlarımızı günlük olarak takip etmek ve 2015'i #sürdürülebilir1yıl yapmak isterseniz bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


    8 Ocak 2015: Elektronik aletlerin pil ve parçalarının özel olarak ayrıştırılması gerekir. Bu aletleri çöpe atmak hem çevre kirliliğine yol açar hem de değerli malzemelerin geri dönüştürülmesini engeller. Belediyeler ve özel firmalar elektronik atıkların toplanması konusunda farklı çalışmalar yapıyor. Böylece ev ve ofislerimizdeki e-atıkların yeniden değerlendirilmesi kolaylaşıyor. #sürdürülebilir1yıl için e-atıkların dönüştürülmesini sağlayalım.



    9 Ocak 2015: Geri dönüşüm doğaya can katar. #sürdürülebilir1yıl için ev ve ofislerimizde atıklarımızı ayrıştıralım.



    10 Ocak 2015: Beyaz eşyalarımızı kullanırken elektrik ve su tüketimine dikkat edelim. #sürdürülebilir1yıl için evimizin vazgeçilmezi, enerji verimliliği.



    11 Ocak 2015: Yeni haftaya verimli başlamaya ne dersiniz? #sürdürülebilir1yıl için ev ve ofislerimizde enerji tüketimimize dikkat edelim, tüm kaynakları verimli kullanalım.



    12 Ocak 2015: Enerji Verimliliği Haftası başladı! #sürdürülebilir1yıl için temiz enerjiye, tasarrufa ve tabii ki enerji verimliliğine öncelik vermek şart. 
    Üretimde enerji verimliliğiyle ilgili farklı örnekler incelemek isteyenler için birkaç fikrimiz var. 



    13 Ocak 2015: Geri dönüşüm hem çevreyi hem kaynakları korur. İçecek kutuları geri dönüştürüldüğünde, sıfırdan kutu üretimine göre %95 oranında enerji tasarrufu sağlanabilir. #sürdürülebilir1yıl için metal ambalajları çöpe atmayalım, geri dönüştürülmelerini sağlayalım.



    14 Ocak 2015: Basit birkaç değişiklikle büyük fark yaratmak için Enerji Verimliliği Haftası doğru zaman olabilir.
    #sürdürülebilir1yıl için ev ve ofislerimizi dönüştürelim, kullandığımız cihazları enerji verimliliğine uygun alternatiflerden seçelim.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu