YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Ocak 2015

Sürdürülebilir 1 Yıl'da 1. Hafta

  • Sürdürülebilir 1 Yıl'ın ilk haftasını tamamladık.

    Çevreciyiz ekibi olarak 2015'e bizi çok heyecanlandıran bir fikirle girdik. Bu yılı temiz enerjiyle, geri dönüşümle, yeşil trendlerle, doğa dostu teknolojilerle, yenilikçi iş fikirleriyle ve tertemiz bir çevreyle daha sürdürülebilir kılmak için Sürdürülebilir 1 Yıl projesine başladık.

    Sürdürülebilir bir hayat için minik ipuçları ve bilgiler paylaşacağımız #sürdürülebilir1yıl içeriklerimize haftalık olarak Çevreciyiz'de yer vereceğiz. İpuçlarımızı günlük olarak takip etmek ve 2015'i #sürdürülebilir1yıl yapmak isterseniz bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


    İşte ilk haftanın #sürdürülebilir1yıl notları:

    1 Ocak 2015: 2015'i sürdürülebilir bir yıl yapmak için önerilerimizi hazırladık. Yenilenebilir enerjiden çevre dostu tasarımlara, yeşil hayattan doğal sayılara her gün taze bir bilgimiz var. #sürdürülebilir1yıl başlıyor!



    2 Ocak 2015: Bekleme konumundaki cihazlar elektrik tüketmeye devam eder. #sürdürülebilir1yıl için televizyon gibi cihazları düğmesinden veya fişinden kapatın, enerjiden tasarruf edin. Sürdürülebilir enerjiyle ilgili daha fazla bilgi için Çevre Akademisi'ne göz atmayı unutmayın.http://www.cevreciyiz.com/makale/31/1/enerji



    3 Ocak 2015: Hava soğuk ama evimizi ısıtırken dikkatli olmakta fayda var. Üstelik ısı yalıtımı çözümleriyle daha az enerji tüketerek daha çok ısınmak mümkün.#sürdürülebilir1yıl için enerji tasarrufu yaparak kaynakları korumak ve tabii ki faturalarımızı azaltmak elimizde.



    4 Ocak 2015: Cam ambalaj kullanmaktan daha sağlıklı bir şey varsa, o da kullandığımız cam ambalajları dönüştürmek.#sürdürülebilir1yıl için mahallemizdeki cam kumbaralarını kullanarak kolayca geri dönüşüm yapabiliriz. 
    Başarılı bir geri dönüşüm örneği için Wecyclers'ın çalışmalarına göz atmanızı öneriyoruz.http://www.cevreciyiz.com/makale-detay/917/nijerya-geri-donusturerek-kazaniyor



    5 Ocak 2015: #sürdürülebilir1yıl için mevsiminde yiyin, sağlıklı beslenin.



    6 Ocak 2015: Her yıl dolabımıza bakıp "gelecek yıl giyerim" dediğimiz paltomuz veya "aslında çok da giymiyorum ama..." diyerek yine de gözden çıkarmadığımız kazağımız başkalarını ısıtabilir. Temizleyip paketlediğimiz giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için pek çok pratik yol var. Bazı belediyeler bağışlamak istediğimiz giysileri almak için evimize araç bile gönderiyor. #sürdürülebilir1yıl için kullanmadığınız giysilerinizi paylaşın, bu soğuk günlerin daha sıcak geçmesini sağlayın.



    7 Ocak 2015: Kuşlar için camın önüne biraz buğday, köpekler için bir kap mama, kediler için mukavvadan yapabileceğimiz sıcak bir yuva... #sürdürülebilir1yıl için sokak hayvanlarına sahip çıkalım, biraz olsun ısınmalarını sağlayalım.


Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu