YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Ocak 2015

Rusya "Nuh'un Gemisi"ni yapıyor

  • Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Moskova Devlet Üniversitesi, nesli tükenmiş ve şu anda yaşayan tüm canlıların DNA'larının bulunduğu bir veri bankası oluşturmaya hazırlanıyor. Proje, gerçekleşmesi durumunda dünyada bir ilk olacak.

    Üniversiteden yapılan açıklamada, veri bankasında, nesli tükenmiş ve şu anda yaşayan canlıların tamamının DNA’sının bulunacağı ifade edildi. 

    Radikal'de yer alan Russia Today haberine göre, üniversitenin rektörü Viktor Sadivnichy, düzenlediği basın toplantısında, projeyi “Nuh’un Gemisi” olarak adlandırdığını belirterek, “Bu projeye ‘Nuh’un Gemisi’ diyeceğim. Proje kapsamında dünya üzerindeki tüm canlıların verilerinden bir depo oluşturulacak. Burada yalnızca şu anda yaşayanlar olmayacak; nesli tükenenlerin de DNA’sı olacak. Bu bizim kendimiz için belirlediğimiz zorlu bir görev.” ifadelerini kullandı. 

    2018’de tamamlanması beklenen 430 kilometre karelik devasa proje, üniversitenin kampüslerinden birinde yer alacak. Üniversitenin tüm departmanlarının araştırmalara ve materyallerin toplanmasına yardımcı olacağı belirtilirken, projeye 1 milyar rublelik (yaklaşık 451 milyon TL) destek verildi.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu