YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Aralık 2014

Solar Impulse 2 güneş enerjisiyle dünyanın çevresini dolaşacak

  • Haziranda başarılı bir test uçuşu gerçekleştiren Solar Impulse 2'nin 2015 hedefi dünyanın çevresini dolaşmak.

    Güneş enerjili uçak Solar Impulse 2, dünyanın etrafında dolaşarak rekor kırmayı hedefliyor. Uçağın bir önceki versiyonu olan Solar Impulse 1, sadece güneş enerjisi kullanarak gündüz ve gece uçmak üzere test edilmişti. Solar Impulse 2 ise enerji ve havacılık dünyasını değiştirecek bir hedefle hareket ediyor.

    Güneş enerjili uçağı geliştiren ekip, gövde ve kanatların tasarımını değiştirirken yeni malzemeler kullandı. Buna ek olarak pilota güvenlik, konfor ve komutlara erişim olanağı sağlayan bir kokpit tasarlanması da gözetildi.

    Solar Impulse Kurucu Ortak CEO'su ve Pilot André Borschberg projeyle ilgiil şunları söyledi: “Bir yüzyılı aşkın zamandır öncüler havacılığın sınırlarını ilerletiyor ve bir zamanlar imkansız gibi görünen ilk insanlı uçuştan balonlu uçuşlara ve uzay görevlerine kadar fikirleri ilklere dönüştürüyor. Bu girişimcilik ruhunu, 21. yüzyıl teknolojilerini insanoğlunun çevre üzerindeki etkisini geliştirme göreviyle birleştiren mühendislik ve araştırma programlarına taşımaya devam ediyoruz.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu