YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Ekim 2014

Ayvalık'a güneş santrali kurulacak

  • Enerjini güneşten elde etmeye karar veren Ayvalık Belediyesi, "tabiat parkı veya tarım arazisi içinde" olmayan bir bölgede, 40 dönüm arazi arıyor.

    Balıkesir’in Ayvalık İlçesi Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Almanya'ya yaptığı 4 günlük ziyaretin ardından ilçede güneş enerjili elektrik santrali kurulması ve Almanya'dan bir kent ile kardeş şehir olmaları için ilk adımın atıldığını açıkladı. 

    Bavyera bölgesinde güneş enerjisi santrali hakkında araştırma yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Almanya'da güneş enerjisinden elektrik üretimi çok fazla. Şimdi Türkiye 'de de yatırım yapmayı düşünüyorlar. Eğer prosedürlerin Türkiye'dekilerle uyumluluğu sağlanırsa Türkiye'de ilklerden birini yapmak istiyoruz. Öncelikle belediyenin kullandığı elektriğini üretmesi için bir girişimde bulunacağız. Yaklaşık olarak 3,5 MW'lık bir proje için araştırıyoruz. Enerji ruhsatıyla ilgili bir süreç var. Bu işi çok uzamadan halledeceğimize inanıyorum. Güneş panellerinin konuşlandırılması için bize yaklaşık 40 dönüm bir arazi lazım. Paneller kesinlikle tabiat parkları ve tarım arazisinde olmayacak. Bunlara çok dikkat ediyoruz. Böyle bir araziyi tahsis edeceğiz." diye konuştu.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu