YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Ekim 2014

California'da plastik poşete yasak

  • California Valisi Jerry Brown, çevre konusunda önemli bir adım attı ve eyalette plastik poşet kullanımını yasaklayan kanunu onayladı.

    California’nın Demokrat Partili Valisi Jerry Brown, ABD'de ilk defa bir eyaletin genelinde plastik poşet kullanımını yasaklayan kanunu imzalayarak, hayata geçirdi. Yasak kapsamında, büyük marketlerin Temmuz 2015'ten, küçük dükkanlar ve eczanelerin 2016'dan itibaren müşterilerine sattıkları malları plastik poşet içerisinde vermesi yasaklanacak. Yasak, ABD'nin Los Angeles, San Francisco gibi eyaletlerinin bazı kentlerinde uygulanıyor. Yasak sonrasında dayanıklı alışveriş çantaları marketlerde müşterilere 10 cent karşılığında verilecek.

    Vali Brown, yasayı imzalamasının ardından yaptığı açıklamada "Sahilleri, parkları ve okyanusu kirleten plastik poşetleri yasaklayan ilk eyaletiz ancak son olmayacağız." ifadelerini kullandı.

    Plastik poşet üreticileri ulusal koalisyonu ise, yasağa tepki göstererek, kanunu iptali için referandum yapılmasını talep edeceklerini söyledi. Kanun, plastik poşet üreticilerinin istihdam kaybı konusundaki endişelerini gidermek amacıyla plastik poşet üreticilerine dayanıklı alışveriş çantaları üretimine geçmeleri için 2 milyon dolar kredi verilmesini öngörüyor.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu