YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 07 Ekim 2014

Beykoz'a Atık Toplama Merkezi

  • Bitkisel atık yağların geri dönüşüme kazandırılması konusunda çalışan Deha Biodizel, Türkiye’de ilk kez “Sıfır Atık” sloganıyla temiz bir çevre için katı atıkların yerinde geri dönüşümünü başlatan Beykoz Belediyesi ile işbirliğine girdi.

    Atık yağların toplanması konusunda farklı projeler geliştirilmeye devam ediyor. Beykoz'da başlatılan projeyse sadece atık yağların değil pek çok kullanılmayan malzemenin toplanarak geri dönüştürülmesi veya yeniden kullanılmasına dayanıyor.

    Deha Biodizel ve Beykoz Belediyesi ortaklığında açılan “Atık Toplama Merkezi” farklı ünitelerden oluşuyor. Ekmek, pil, yağ, kıyafet, oyuncak, kitap ve ambalajların toplandığı merkeze getirilen malzemelerin bir kısmı geri dönüşüme aktarılırken, kullanılabilir durumda olanlar ihtiyaç sahipleriyle paylaşılıyor. Merkezin açılış töreninde konuşan Başkan Yücel Çelikbilek bu ünitelerle ilgili şu bilgileri verdi: “Atık Getirme Merkezleri çok önemli bir proje. Avrupa’da uzun zamandır uygulanan bu tür bir sistemi Beykoz’da hayata geçirdik. Atık pillerin ve yağların çevreye ne kadar zararlı olduğunu biliyorsunuz. Bu merkezlerimizle birlikte bunların önüne geçeceğiz. Bayat ekmekleri toplayarak barınağımızdaki hayvanlarımızı besliyoruz. Kullanılmış elbiseleri TODEM vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu merkezlerle birlikte bu malzemeleri ayrıştırmak çok daha kolay olacak."

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu