YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 06 Ekim 2014

Evlerden alınan 21 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı

  • Adrese ürün teslimatı sırasında kullanılmayan eski ürünleri talep doğrultusunda alarak geri dönüşüme kazandıran Media Markt, e-atık adını verdiği bu proje ile geçtiğimiz yıl 21 ton elektronik atık topladı.

    Media Markt, e-atık uygulamasıyla mağazalarında toplanan pil, toner, floresan ve CD gibi kullanılmış ürünleri geri dönüşüme kazandırıyor. Broşürlerle müşterilerine bilgi veren Media Markt, ayrıştırılmış toplama yöntemiyle topladığı atık parçaları, diğer elektronik cihazların yapımında kullanmanın yanı sıra ekonomiye de katkı sağlıyor.

    Media Markt CEO’su Bülent Gürcan; “2009 yılında başlattığımız elektronik atık toplama projemiz ile her mağazamızda belli büyüklüklerde üniteler yerleştirerek elektronik atıkların burada birikmesini sağlıyoruz. Müşterilerimiz tarafından ünitelere geri dönüştürülmesi amacıyla bırakılan telefon, beyaz eşya, televizyon, DVD gibi ürünlerin tehlikeli kısımlarını aldırarak tekrar kullanılabilir hale getiriyoruz” dedi. 2013 yılında toplam 21 ton, 2014 Haziran ayından bu yana ise 2,5 ton atık toplandığına değinen Gürcan “Elektronik atıklarla ilgili müşterilerimizi teşvik etmek ve bu işi sahiplendiğimizi göstermek amacıyla e-atık getiren müşterilerimize teşekkür sertifikası veriyoruz. Bunun yanı sıra mağazalarımızdaki “eve teslimat” sistemiyle, müşteri adresinde ürün teslimi sırasında talep doğrultusunda, eski ürünleri alarak geri dönüşüme kazandırabiliyoruz” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu