YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2014

Burdur Gölü için Su Orucu

  • Burdur Gölü’nde 25 yıl önce başlayan ekolojik bozulma son hızla devam ediyor. Önlem alınmazsa 20 yıl içinde yok olmasından endişe edilen Burdur Gölü için "Göle Yas" buluşması düzenleniyor.

    Burdur bölgesi ve hatta Türkiye’nin ekolojik yapısı için çok önemli bir yeri olan ve son 25 yıldır uygulanan yanlış ekim ve sulama politikaları nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Burdur Gölü için Lisinia Doğa, Göle Yas Belgesel ekibi ve Göle Hayat Derneği harekete geçti. Gerekli önlemlerin hemen alınmaması halinde Burdur Gölü’nün 20 yıl içinde tamamen yok olacağına dikkat çekmek için 27 Eylül’de herkesi ‘Göle Yas’ buluşması ve ‘Su Orucu’ yapmaya davet eden Lisinia Doğa, Göle Yas Belgesel ekibine ve Göle Hayat Derneği’ne çok sayıda sanatçı da destek veriyor.

    ‘Kuruyan gölün şenliği olmaz yası tutulur’ söylemiyle 27 Eylül’de Burdur Gölü Lisinia Proje alanında bir günlük  SUORUCU kampanyası başlayacak ve 28 Eylül’de bir gün önce tüketilmeyen sular Burdur Gölü Halk plajından büyük bir katılım ile göle dökülecek.

    Gölün hızla yok olması nedeniyle toplu bir yas töreni yapılacağını dikkat çeken Lisinia Doğa Genel Koordinatörü Veteriner Hekim Öztürk Sarıca; gölün her yıl dikey olarak 1 metreden fazla çekildiğini bu hızla 20 yıl içinde tamamen yok olacağını belirtti. “Burdur Gölü’nün kurumasıyla birlikte Burdur Gölü havzasında tarım yapılamayacak. İçme suları tükenecek ve hatta tüm dünyadaki temiz su kaynaklarının tükenişine ve milyonlarca insanı bekleyen susuzluğa şahit olacağız.” dedi.

    Burdur Gölü için yapılacak su orucu hakkında daha fazla bilgi almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu