YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Eylül 2014

O sesi duyabilmek için tarlaları biçmiyorlar

  • Gümüşhane'de yaşayan amca ve yeğeni, göç nedeniyle tarlaların ekilmediği köylerinde başta keklik olmak üzere bazı kuş türlerinin beslenmesi için 28 dönümlük arazilerine buğday ekiyor.

    Gümüşhane'nin merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Boyluca köyünde yaşanan Tahir Öztürk, köyünde yaşanan göç nedeniyle tarlaların ekilmediğini söyledi. Tarlalar ekilmediği için yem ve barınma imkanı bulamayan başta keklik olmak üzere bazı kuş türlerinin artık köylerine gelmediğini ifade eden Öztürk, "Yaban hayatını desteklemek ve köyümüzde yeniden keklik sesleri duymak için 4 yıl önce amcam Halil Öztürk ile tarlamızı ekmeye karar verdik." dedi.

    Yıllardır ekilmeyen 28 dönümlük tarlalarına 400 kilogram buğday ektiklerini dile getiren Öztürk, "4 yıldır ektiğimiz tarlamızı biçmeyip yabani hayvanlara bırakıyoruz. Tarlayı ekmeden önce burada hiç kuş olmazdı. Şimdi birçok kuş türünü görebiliyoruz. Yıllık yaklaşık 6 bin lira masrafımız oluyor. Yalnızca bu yıl gerçekleştirdiğimiz ekim için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden bir miktar buğday desteği aldık. Bundan sonra da tarlamızı ekmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

    Tarlanın yolu olmadığı için buğdayları sırtlarında taşımak zorunda olduklarını anlatan Öztürk, "Ekimde çok zorlanıyoruz. Buğdayları 600 metre kadar sırtımızda taşıyarak buraya getiriyoruz. Devletimizin bize yol konusunda yardımcı olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu