YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 01 Eylül 2014

Solar şarj istasyonları yayılıyor

  • Filli Boya Yalıtım'ın geliştirdiği güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu şarj istasyonları farklı şehirlerde karşımıza çıkmaya devam ediyor.

    Filli Boya Yalıtım, güneş enerjisi ile çalışan cep telefonu şarj istasyonları ile sürdürülebilir enerjinin önemine dikkat çekmek istiyor. Gerçekleştirdiği bu uygulama ile doğal kaynakların sürdürülebilirliğini ve karbon salınımının azaltılmasını hedefleyen Filli Boya, kamuya açık alanlarda konumlandırdığı şarj istasyonları ile bu hedefini gerçekleştirmeye çalışıyor.

    Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Iğdır, Adana, Mersin, Edirne, Muğla ve Nevşehir gibi şehirlerin işlek caddelerine konumlandırılan solar şarj istasyonları, aynı anda birden fazla telefonun ve USB bağlantılı elektrikli cihazın şarj olmasını sağlıyor.

    Güneşin yoğun olduğu saatlerde üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi sayesinde geceleri de kullanılabilen solar şarj istasyonları, deprem gibi doğal afetlerdeki genel elektrik kesintilerinde de hizmet vererek cep telefonlarının işlemesine imkan tanıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu