YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 19 Ağustos 2014

PAGDER ve İTÜ'den sokak hayvanları için işbirliği

  • PAGDER’in “Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır” sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi “Yuvaya Dönüşen Plastikler”, üniversite ve gençlerin katılımıyla büyümeye devam ediyor. İTÜ ile işbirliği yapan PAGDER, okula 20 kulübe bağışında bulundu.

    Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği PAGDER’in plastiğin geri dönüşümü ile önemli ekonomik ve çevresel faydalar yaratılabileceğini vurgularken sahipsiz sokak hayvanlarını yuvaya kavuşturan Yuvaya Dönüşen Plastikler projesi, yeni ve genç katılımcılarla büyümeye devam ediyor.

    Proje kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne 20 köpek kulübesi bağışında bulunuldu. Yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen kulübeler, PAGDER Genel Sekreteri Gülfidan Özekmekçi ve İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural’ın da hazır bulunduğu bir törenle 22 Temmuz 2014 tarihinde teslim edildi. 

    PAGDER’in kampanyasında, A’dan Z’ye tüm plastik atıkların (Plastik yoğurt-peynir kapları, pet şişeler ve kapakları, deterjan şişeleri, eski plastik oyuncaklar, işlevini kaybetmiş plastik damacanalar, plastik askılar vb.) yüzde 100 geri dönüşümü sağlanarak sokak hayvanları için plastik yuvalar yapılıyor. Yaşamın her alanında kullanılan plastiklerin geri dönüşümüyle önemli ekonomik ve çevresel artı değerler yaratılabileceğini gösteren projeye, pek çok kurum ve kuruluş destek sağlıyor.

    PAGDER, 18 Şubat’ta lansmanını yaptığı projeyi üyelerinin ve sponsorlarının desteğiyle ilk etapta 685 yuva bağışıyla başlatmıştı. Pilot bölge olarak İstanbul’un seçildiği proje, hayvan dostlarından, belediyelerden gelen taleplerle il sınırlarını aştı ve Bitlis’ten Mezitli’ye yurdun dört bir yanına ulaştı. İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi’nin ardından projeye katılım sağlamak isteyen ikinci üniversite oldu.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu