YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Ağustos 2014

Trakya Üniversitesi'nden güneş ve elektrik enerjili araba

  • Trakya Üniversitesi'nde farklı bölümlerde okuyan 20 öğrenci, TÜBİTAK'ın düzenlediği alternatif enerjili araçlar yarışına katılmak için 8 ayda 110 bin TL'ye mal olan adını 'Pehlivan' koydukları elektrikli aracı tamamladı.

    Testleri yapılan aracın 75 kilometre hıza ulaştığını belirten Pehlivan Solar Team Takım Kaptanı ve aracın sürücüsü Ali Deroğlu, "Gövde tasarımı, şase tasarımı, elektrik aksamı tamamen bize aittir. Bundan gurur duyuyoruz ve ilk kez çıkacağımız yarışmadan derece bekliyoruz" dedi.

    Trakya Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan Tasarım Proje Topluluğu, TÜBİTAK'ın düzenlediği alternatif enerjili araçlar yarışına katılmak için 8 ay önce 20 kişilik 'Pehlivan Solar Team' adını verdikleri bir takım kurarak çalışmalara başladı. Kendilerine üniversitenin Ayşekadın Yerleşkesi'nde atölye kuran farklı bölümlerin öğrencileri, 4 akademik danışmanla birlikte proje üretti.
     
    Güneş enerjisi ve elektrikle çalışan bir araç yapmayı planlayan öğrenciler kısa sürede büyük aşama kaydedince üniversite yönetimi de projeye destek verdi. Son 3 ayda aracın üretim aşamasını sürdürdüklerini ifade eden Pehlivan Solar Team Takım Kaptanı ve aracın sürücüsü Ali Deroğlu, İzmit Körfez pistinde TÜBİTAK tarafından düzenlenen teknoloji ve mühendislik uygulamalarının yarıştığı Formula-G organizasyonunda yarışacaklarını söyledi.

    Deroğlu, aracın hızının normalde 110 kilometre, yüklü olarak ve pist koşullarında 75 kilometre olduğunu belirtti.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu