YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Temmuz 2014

BM'den 'refah kaynağı' ormanlar için çağrı

  • Birleşmiş Milletler'in üst düzey yetkilisi Eva Mueller, yeryüzünde bulunan ormanların insanlığın refah ve sürdürülebilirliği açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Direktörü Eva Mueller ormanlardaki ağaç ve bitkilerin özellikle kırsal kesimlerde yaşayan insanlar için doğrudan besin, yakıt ve gelir kaynağı olduğunu hatırlattı.

    Mueller, Roma’da gerçekleşen ormancılık toplantısında yayımlanan rapora dayanarak, ormanların dünyadaki biyolojik çeşitliliğin yüzde 80’ini barındırdığı tahminini aktardı. Mueller şöyle konuştu: “Ormanların sunduğu meyve, sebze, mantar türleri, yaprak veya kök bitkiler ile çeşitli böcek ve vahşi hayvanlar gibi yiyecekler, kırsal kesimlerde yaşayan insanların besin alabilmesine yardımda bulunmakla beraber, kıtlık ve yokluk dönemlerinde güvence sağlamaktadır.”

    Raporda şu ifadeler yer alıyor: “Dünyanın her yerinde, tarım ve hasat amaçlı ormancılık, kırsal kesimde yaşayan insanların geçimine büyük katkı sağlar; maddi gelirin yanı sıra, kırsalda yaşayan insanların besin ve enerji ihtiyacını da karşılar.” Raporda, ormanların kırsal kesimlerdeki ekonomik kalkınmaya sağlayabileceği katkıdan bahsedilirken, bu katkının yerel ve ulusal ekonomiyi daha ‘çevre dostu’ açılımlara teşvik edebileceği söylendi.

    Ormanların aynı zamanda küçük 'doğal hizmetler' sağladığını ekleyen FAO Direktörü Mueller, bu hizmetlerden bir tanesi olarak ağaç kökleri sayesinde şeklini koruyan ve kırsal kesimlerde temiz, tatlı su taşımakta önemli rol oynayan su kanallarını örnek gösterdi.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu