YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2014

Dünya Çevre Günü’nde DHL Express’in tüm yurt dışı gönderileri fidana dönüştü

  • 2007 yılından bu yana karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmalar yapan DHL Express, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yapılan gönderilerden elde edilen gelirin belli bir kısmını ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları’na bağışlayarak İzmir’de bir hatıra korusu oluşturulması için girişime başladı.

    DHL Express, GOGREEN programı kapsamında, İklim Koruma hizmet ve ürünleri ile müşterilerinin gönderim sürecinde yarattıkları karbon ayak izini, 7 ülkedeki 8 ayrı çevre projesine kaynak aktararak dengelemeye çalışıyor. Türkiye’de ilk kez DHL Express’in başlattığı bu uygulama ile Ankara’da bulunan çöp gazı santraline de kaynak oluşturuluyor.
     
    Ulaşım sektörünün, dünyadaki sera gazı emisyonunun yaklaşık yüzde 13’ünü ürettiğini belirten DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, DHL Grubu’nun dünya çapında karbon emisyonunun yaklaşık olarak sadece yüze 0,1’ini ürettiğini ancak buna ragmen, 2008 yılında hayata geçirilen GOGREEN inisiyatifi kapsamında karbon ayak izini 2020 yılına kadar yüzde 30 azaltmayı hedeflediklerini belirtti.
     
    DHL Express’in oluşturacağı hatıra korusu ile bir haftalık karbon salınımı dengelenmiş olacak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu