YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 05 Haziran 2014

Bosch, Dünya Çevre Günü’nde herkesi daha verimli ev aletleri kullanmaya davet ediyor

  • Sürdürülebilir yaşamı destekleyen “Doğa Dostu Teknoloji” yaklaşımı ile yüksek enerji ve su tasarruflu ürünlerin geliştirilmesinde öncü bir rol üstlenen Bosch Ev Aletleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde tüm Türkiye’yi, doğal kaynakları verimli kullanarak hem doğaya hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya çağırıyor.

    Günümüzde, evlerde kullanılan elektriğin yaklaşık yüzde 65’ini ev aletleri harcıyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin dünya üzerinde yarattığı tahribatı önlemek adına daha az enerji ve daha az su tüketimine odaklanan yaklaşımı ile Bosch, bugün 16 yıl önceye kıyasla, elektrik tüketiminde yüzde 80, su tüketiminde yüzde 60’a varan tasarruflu ürünler sunuyor. Çevreci uygulamalarla sürdürülebilirliğe hizmet ediyor; doğa dostu ürünleriyle sürdürülebilir bir yaşam için elinden geleni yapıyor.
     
    Tüm Bosch ürünleri, daha az enerji ve su tüketecek şekilde tasarlanıp, geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak üretiliyor. Bosch’un patent kayıtlarının yüzde 40’ı ve Ar-Ge bütçesinin yüzde 45’i, doğal kaynakların verimli kullanımını ve çevrenin korunmasını hedefleyen teknolojilerden oluşuyor. En ekolojik ev aletlerinin en iyi performansı gösterenler olduğuna inanan Bosch, en verimli ev aletlerini tasarlayarak yaşama, insana ve en önemlisi doğaya yatırım yapıyor.
     
    Örneğin bir buzdolabı satın alırken, enerji verimliliğini göz önünde bulundurmak büyük fark yaratıyor. Buzdolapları yılın 365 günü, günde 24 saat, üstelik de yıllarca kesintisiz olarak kullanılıyor. Doğa dostu teknolojiye sahip A+++ enerji sınıfı bir Bosch buzdolabı, A enerji sınıfı bir ürünle kıyaslandığında yüzde 60 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Bu da evdeki elektrik tüketimini önemli ölçüde azaltabilmek anlamına geliyor.
     
    Eğer tüm İstanbul, C enerji sınıfı standart bir buzdolabı yerine A+++ enerji sınıfı, doğa dostu teknolojiye sahip bir Bosch buzdolabı kullanırsa, şehir yıllık 2 milyon 580 bin kWh’lik bir enerji tasarrufu sağlayabiliyor. 15 milyon buzdolabı, A+++ enerji sınıfı bir buzdolabı ile değiştirildiğinde ise 15 milyon ağacın hayatı kurtuluyor. Dolayısıyla çevreci buzdolapları hem doğaya hem aile hem de ülke ekonomisine büyük katma değer yaratıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu