YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2014

Ambalaj atıklarını çöp olmaktan kurtaracak

  • Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi, ambalaj atıkları yönetimi, farkındalık eğitimi için öğrencileri hedef kitle olarak belirledi.

    Yakutiye Belediyesi, gelişmiş ülkeler ve batıdaki birçok şehirde uygulanan evsel atıklar ile ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplanması yönetimini hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, bu amaçla okullarda farkındalık eğitimleri programı düzenlediklerini, pilot bölge uygulamalarıyla sürecin işleyeceğini belirtti. 

    Korkut, "Ambalaj atıkları, evsel atıklardan ayırmayı amaçlayan bir eğitim programı düzenledik. Ambalaj atıkları, kağıt, karton, pet şişeler, plastik ve metal geri kazanımı olan atıkların ayrılması için uygulama başlattık. Doğu'da ilk olan bu uygulamayla belediye bütçesinden temizlik için ayrılan miktar yüzde 40'lara varan oranlarda düşecek. Bundan daha önemlisi, geri kazanımı sağlanabilecek atıkların değerlendirmesiyle ekonomiye ciddi dönüşler olacak. Bunu çok önemsiyoruz. Oturması için yoğun çaba içerisindeyiz. Halkımızın bu noktada duyarlı davranarak evsel atıklar ile ambalaj atıkları dediğimiz dönüşümü olan atıkların ayrı toplanması noktasında hassas davranmaları. Ekmekte veya başka noktalarda yapılan israf kadar, hatta bundan daha etkin bir israf geri kazanımı olabilecek atıklarda yaşanıyor. Batı bu işi çözmüş, biz gecikmiş olmakla birlikte bu israfın önüne geçmeliyiz" dedi.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu