YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2014

Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı’nın kapsamını yeni hedeflerle genişletti

  • Unilever, Sürdürülebilir Yaşam Planı konusundaki çabalarını derinleştirme kararı aldı. Bu kapsamda ‘Yaşam Koşullarını İyileştirme’ taahhüdünü geliştiren Unilever, bunu gerçekleştirmek için ‘Adil çalışma koşulları oluşturmak, kadınlara fırsat yaratmak ve katılımcı iş modelleri geliştirmek’ şeklinde yeni hedefler belirledi.

    Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı kapsamında 3 yılda global olarak kaydedilen gelişmeye dikkat çeken Unilever Türkiye CEO’su Mehmet Altınok, 2013 yılının sonuna kadar elde edilen başarıları şöyle aktardı:
    “Sağlık ve esenliği geliştirmek’ hedefimiz kapsamında markalarımızın farklı projeleriyle dünya çapında 303 milyon kişiye ulaştık. Ürünlerimizin %31’ini en yüksek besin standartlarına ulaştırdık. ‘Çevresel etkilerimizi azaltmak’ için yaptığımız projelerle 2008 yılından bu yana üretim tonu başına CO2 emisyonlarımızı %32, su tüketimimizi %28, atıklarımızı ise %66 azaltmayı başardık. Sürdürülebilir kaynak kullanımı oranımızı yüzde 48’e çıkararak, ‘Yaşam Koşullarını İyileştirme’ hedefimiz yolunda önemli ilerleme kaydettik. Ayrıca daha iyi geçim kaynakları yaratmak amacıyla Hindistan'da uyguladığımız projeyle 65 bin kadına ulaştık. İşe aldığımız, eğittiğimiz ve istihdam ettiğimiz girişimcilerinin sayısını 2015'te 75 bine çıkaracağız.”
     
    Unilever Türkiye olarak, Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı’nını uygulamaya başladıkları 2010 yılından bu yana çift haneli büyüme kaydettiklerini vurgulayan Mehmet Altınok,  Türkiye’deki gelişmeleri şöyle özetledi:
    “Çayımızın gelecek kuşaklara kalması için Lipton ile gerçekleştirdiğimiz Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi ile bugüne kadar 17.000 çay üreticisine, Knorr Sürdürülebilir Tarım Projesi’yle de 9.000 çiftçiye ulaştık. Domestos ile Türkiye’ye hijyen bilinci kazandırmak üzere çalışıyoruz. Eğlen Öğren Hijyen Projesi’yle 3 yıllık dönemde 1 milyondan fazla kişinin yaşam kalitesini yükselttik. Bu projeyi başarısından dolayı 2017 yılına kadar uzatma kararı aldık. Son dönemdeki en önemli inovasyonlarımızdan biri olan, düşük ısıda bile yüksek performans sergileyen sıvı deterjanlarımız, bir evin günlük enerji tasarrufunu %20 oranında azaltabiliyor. Kişisel bakım kategorisinde ise Türkiye’de bir ilke imza attığımız kuru şampuan, saçları sıcak suyla yıkamaya göre CO2 salımını %90 azaltıyor. 2013 yılı boyunca, geliştirilmiş ambalajlama çözümlerini uygulayarak, kullandığımız ambalaj miktarını dondurmada %3,5 (335 ton), içeceklerde %2 (370 ton) azalttık. Konya Algida fabrikamız da dahil olmak üzere, Türkiye’deki tüm Unilever üretim tesisleri, atık geri dönüşüm aktivitelerini tamamladı ve ‘Sıfır katı atık’ statüsünü elde etti. Tasarruf çalışmalarımızla tedarik zincirimizde 13,2 milyon TL tasarruf sağladık. Lojistik operasyonumuzdaki çalışmalarımızla 2milyon TL üzerinde tasarruf elde ettik. Yaptığımız tüm çalışmalar ve projelerin, hem ülkemizde hem küresel çapta sürdürülebilir yaşama ve işimize olumlu katkıları oldu.”

    Unilever, küresel sorunlara karşı çabalarını daha da derinleştirecek
    Unilever Türkiye CEO’su Mehmet Altınok, 3 yılda kaydedilen ilerleme ışığında Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı’na yeni hedefler eklediklerini kaydetti: “Ekosistemimizde köklü bir değişim yaratmak için çabalarımızı derinleştirme kararı aldık. Artık iklim değişikliği, gıda güvenliği ve sağlık-hijyen şeklinde özetleyebileceğimiz üç global sorunun çözümü için, kökten değişim yaratabilecek çalışmalarımıza ve kaynaklarımıza odaklanacağız. Öncelikle daha sağlam bir ‘Yaşam Koşullarını İyileştirme’ Programı oluşturduk. Bu kapsamda ‘adil çalışma koşulları oluşturmak, kadınlara fırsat yaratmak ve katılımcı iş modelleri geliştirmek’ şeklinde 3 yeni hedef ortaya koyuyoruz. Geçim kaynaklarını iyileştirerek, işimizin büyümesine destek oluyoruz. 2013’ün sonuna kadar globalde 570.000 küçük ölçekli çiftçiyle çalıştık. Bu rakamı 2020’ye kadar artırarak; 5 milyon kadına, 5,5 milyon çiftçiye, küçük ölçekli perakendeciye ve genç girişimciye ulaşmayı planlıyoruz. ”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu